17.7 C
Trbovlje
sreda, 4. avgusta 2021
ZON.siAktualnoStarejši od samostojne Slovenije  

Starejši od samostojne Slovenije  

Marsikdo je že užival v ubranem sozvočju glasov Okteta Valvasor iz Litije, ki nas s svojim petjem razveseljuje od januarja 1986, ko se je še imenoval Litijski oktet. Radi se pošalijo, da so malo starejši od samostojne Slovenije.

Svoj prvi nastop so imeli že 4. marca 1986 na Stavbah v Litiji ob dneva žena. Sodelovali so na srečanju oktetov v Šentjerneju, nastopali na prireditvah v litijski občini in pripravljali samostojne koncerte. Do leta 1991 so imeli že 49 nastopov. Tega leta so se društveno registrirali in preimenovali v Oktet Valvasor.

V sodelovanju z različnimi soustvarjalci in umetniki so nastopali ne samo v Litiji in okolici, uspelo jim je priti celo do Kanade in Amerike.

Andrej Štritof

Ponosni so, da so peli na prvi poroki v obnovljeni kapeli na Bogenšperku in na zasedanju prve slovenske vlade, prav tako na Bogenšperku.

»Združuje nas ljubezen do petja in slovenske besede. Skrbimo tudi za podmladek, saj že dolgo širimo slovensko pesem po svetu in želimo, da tako tudi ostane, « ponosno pove predsednik Andrej Štritof.

Načrti seveda so, vse je pa odvisno, kakšna bo situacija jeseni. Eden od koncertov, ki ga pripravljajo, bo z dvema gostoma 26. septembra v čudovitem ambientu gradu Bogenšperk.

Umetniški vodja okteta je baritonist Jože Vidic, prvak ljubljanske Opere, umetniški vodja Slovenskega okteta in dobitnik številnih nagrad in priznanj.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Sekretar v Trbovljah: Smo že globoko v 4. valu!

181 novih covid primerov je bilo včeraj v Sloveniji, kar je enkrat več kot teden prej, je sekretar na Ministrstvu za zdravje Franc Vindišar...