23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoŠtabi Civilne zaščite aktivirani tudi v Zasavju

Štabi Civilne zaščite aktivirani tudi v Zasavju

V Zasavju trenutno ni potrebe za aktiviranje večjega števila pripadnikov Civilne zaščite, so pa v pripravljenosti. Vse aktivnosti potekajo v skladu z načrtom zaščite in reševanja ob pojavu epidemije/pandemije in Zakonom o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan je po razglasitvi epidemije bolezni covid-19 za vso državo, izdal sklep o aktiviranju državnega načrta zaščite in reševanja, ki omogoča, da poleg zdravstvenih in drugih služb država uporabi tudi sile in sredstva za zaščito, reševanje in pomoč.

Poveljniki aktivirani, pripadniki pripravljeni

Kot vemo, je Civilna zaščita namensko organiziran del sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami oziroma poseben del namensko organiziranih sil za zaščito, reševanje in pomoč. Iz uprave za zaščito in reševanje, so pred dnevi sporočili, da bo ministrstvo za zdravje izdajalo strokovna priporočila in o njih obveščalo Civilno zaščito, ki bo zagotovila potrebno število strokovnih sodelavcev, ki bodo glede na trenutno situacijo zagotavljali ustrezen operativen odziv. Z aktiviranjem državnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije nalezljive bolezni pri ljudeh so aktivirani tudi načrti zaščite in reševanja na ravni regij in občin, izpostave in regijski štabi pa izvajajo naloge v regijah. O vseh aktivnostih morajo dnevno poročati vodstvu uprave.

Tomaž Sihur

V Hrastniku je poveljnik štaba CZ Občine Hrastnik Tomaž Sihur, njegov pomočnik pa Aleš Venko. Tako kot spomladi je Civilna zaščita Občine Hrastnik v stalni pripravljenosti in zagotavlja vse potrebno za sistem oskrbovanja vseh, ki potrebujejo pomoč. Skrbijo za koordinacijo med občino, Rdečim križem, gasilci. Trenutno potreb za aktiviranje pripadnikov CZ ni.

Simon Las

Poveljnik civilne zaščite Občine Trbovlje, Simon Las: Trenutna situacija je povzročila, da se drugič v zgodovini Slovenije, po državnem načrtu zaradi epidemije aktivirajo štabi CZ, ki imajo enako kot spomladi vsa potrebna navodila in opremo za primer večjega širjenja virusa. Delujemo povsod, kjer je potrebno. Trboveljski občinski štab šteje 9 članov, ki so za slučaj večjih potreb v stanju pripravljenosti.

Sandi Grčar

Po besedah Sandija Grčarja, poveljnika CZ Občine Zagorje ob Savi, trenutno v Zagorju ni posebnosti, vse poteka tako, kot je potekalo v času prvega vala. “Občinski štab v Zagorju šteje 11 članov, trenutno so aktivni štirje, če bo potrebno pa priskočijo tudi ostali. Poleg koordinacije z ostalimi akterji skrbijo tudi za zaščitno opremo, razkužila itd. Zadnji sestanek štaba je bil v petek.”

Epidemija, danes pričakujte že prve nove ukrepe

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč