16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoEpidemija, danes pričakujte že prve nove ukrepe

Epidemija, danes pričakujte že prve nove ukrepe

Z današnjim dnem je razglašena 30-dnevna epidemija v Sloveniji. Kot pojasnjujejo na Vladi naj bi to pomenilo le, da imajo pravno podlago za nadaljnje sprejemanje ukrepov, v tem trenutku pa se za občane ni spremenilo še nič. 

Ta trenutek vsa pravila enaka kot včeraj

Ponovno bo aktivirana Civilna zaščita, do novih ukrepov pa ostajajo tudi še oranžne regije (Primorsko-notranjska, Goriška in Obalno-kraška statistična regija ) in enaka pravila glede prehajanja regij, šol, vrtcev, mask na prostem itd.

Kot je dejal Kacin, razglasitev epidemije pomeni samo to, da se bo aktiviral državni načrt, na primer na področju Civilne zaščite. Po besedah Kacina je tako sprejetje kakšnega novega ukrepa pričakovati danes, začel pa bi lahko veljati v torek ali sredo.

Kot je v nedeljskem sporočilu za javnost zapisala vlada, so razglasitev epidemije na celotnem ozemlju države zahtevale epidemiološke razmere, povezane s širjenjem okužbe s koronavirusom, saj smo priča hitremu in eksponentnemu širjenju med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost. Slovenija je namreč v nedeljo skoraj dosegla vsa merila, ki si jih je zastavila za razglasitev epidemije.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...