19.8 C
Trbovlje
petek, 23. julija 2021
ZON.siAktualnoZaradi doma na Leši v Hrastniku tudi minister

Zaradi doma na Leši v Hrastniku tudi minister

Prejšnji teden je v Hrastnik prišel minister za okolje in prostor Andrej Vizjak. Iskali naj bi čim hitrejšo rešitev za gradnjo doma na Leši. 

Župan Marko Funkl želi, da bi s pomočjo države skrajšali postopke, ki so pred gradnjo potrebni. Predvsem gre za pridobivanje soglasij pri spremembah prostorskega načrta. Če bi torej pritisnili na plin, bi lahko namesto v 10 mesecih vse papirje pripravili v polovičnem času, je prepričan Funkl, ki si v prihodnjem tednu obeta še sestanek z infrastrukturnim ministrstvom. Ostaja namreč še nedokončana cesta na Lešo, ki je bila v domeni RTH-ja.

Dom starejših Hrastnik neprimeren, nujen je plan B

Občina naj bi v tem času trenutni situaciji prilagodila že pripravljeno idejno zasnovo. Danes so podpisali dokumentacijo za pripravo OPPN-ja, jutri bodo razposlali pristojnim institucijam. Do marca naj bi se na občini lotili še gradbene dokumentacije. Investitor projekta bo seveda država, zato bo občina kot “pomočnik” državnim mlinom.

Dolžnost občine bo tudi, da na Leši odstranijo vrtičke. Župan je obljubil, da bodo vrtičkarjem ponudili najem tudi drugje, če bodo seveda to hoteli. V Hrastniku so vrtičkarske cone še na Brnici, na Trgu Franca Kozarja in na Ojstrem. Bodo pa tudi te v prihodnje še uredili.

Funkl je prepričan, da bi lahko do oktobra uredili prostorski načrt, do konca leta pa pripravili vse za gradnjo leta 2021. Glede na razpise, iz katerih bodo črpali sredstva, bi moral nov dom stati v letu 2023.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...