19.2 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siAktualnoSredi noči zagorelo; stanovanjska hiša povsem uničena

Sredi noči zagorelo; stanovanjska hiša povsem uničena

Danes sredi noči so operativnim gasilcem treh gasilskih društev radeške občine zapiskali pozivniki – prišlo je namreč do požara lesene stanovanjske hiše v Svibnem, približno devet kilometrov oddaljenem naselju iz središča Radeč. Ogenj, ki je zajel hišo ob dveh ponoči, je uničil zgradbo, sreča v nesreči pa je bila, da se v času dogodka v hiši ni nahajal nihče.

Prvi so bili na prizorišču domači gasilci iz PGD Svibno, pridružili so se jim še operativci iz PGD Jagnjenica in osrednjega gasilskega društva v radeški občini. Zavarovali so kraj dogodka, omejili požar in ga pogasili.

Po besedah vodje intervencije Janeza Sonca ml. je najprej zagorelo v kleti, ogenj pa se je od tam razširil na ostrešje. “Ko smo z vodo prispeli na kraj dogodka, je bil požar že polno razvit, k razširitvi katerega je v veliki meri zaslužen material, iz katerega je bila grajena hiša, saj je bila večinoma lesena,” pravi Sonc, poveljnik PGD Radeče.

Najprej pogasili, nato temeljito preiskovali

Na intervenciji je posredovalo skupno 41 gasilcev, 13 iz domačega PGD Svibno ter po 14 iz PGD-jev Jagnjenica in Radeče. Najprej so operativci, vsi iz prostovoljnih vrst, ogenj omejili in pogasili, temu pa je sledila dolgotrajna in natančna preiskava za morebitnim stanovalcem.

Izkazalo se je, da na območju požara oseba, ki je sicer stanovala v objektu, ki je odslej neuporaben za bivanje, ni bilo navzoča.

“Posredovanje ni bilo enostavno, saj je sam material, iz katerega je bil grajen objekt, ki ga je zajel ogenj, prinašal določene specifike,” še pravi Sonc, rekoč, da je v obdobju, odkar sam operativno vodi radeške gasilce, bila to ena zahtevnejših intervencij: “Precejšnjo težavo so predstavljala lesena tla. Ta so, po tem, ko so že bila izpostavljena ognju, pomenila nestabilna podlago za gibanje in poudarek na varnosti gasilcev je moral biti še večji kot običajno,” opisuje Sonc.

Na gasilski straži so po intervenciji, ki je bila končana ob pol osmi uri zjutraj, ostali svibenski gasilci, tekom dneva pa bodo, kot so sporočili s Policijske uprave Celje, kraj dogodka z vidika preiskave obiskali tudi še policisti.

SORODNI ČLANKI:

Ogenj zajel hišo 8-članske družine iz Radeč

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X