-- OGLAŠEVANJE --

Sredi mandata odhaja direktorica zasavskega zavoda

-- OGLAŠEVANJE --

Pred tremi leti je na čelo Zasavskega muzeja Trbovlje, ki sicer pokriva tri zasavske občine, stopila v imenu direktorice Nataša Gala. Pred dobrima tednom je podala predlog za predčasno razrešitev. 

Nataša Gala je mandat v muzeju nastopila 1. aprila 2020, pred kratkim pa poslala predlog za predčasno razrešitev. Občinski svet Trbovlje se bo o njenem predčasnem odhodu odločal na korespondenčni seji, danes do 10. ure naj bi svetniki oddali svoj glas – ali se strinjajo s predčasno razrešitvijo ali ne.

O odhodu Galetove se je govorilo že dalj časa, tudi da naj bi nova občinska uprava imela v rokavu novo ime. Mandat, če bi ga odpeljala do konca, naj bi se direktorici zaključil sicer 31. marca 2025, njena predčasna razrešitev pa bo obveljala 31. maja letos. Da bi izvedeli, zakaj se je direktorica odločila za takšen korak, smo jo poklicali, a je telefon odzvonil v prazno. Bomo pa vsekakor poročali o nadaljnjih postopkih glede menjave vodstva.

Sprva le trboveljski, nato so revirje v muzeju povezali

Zasavski muzej Trbovlje je od ustanovitve 22. julija 1951 deloval pod petimi imeni, menjal statute, ustanovitelje, financerje in podobno. Ves čas je širil svoj delokrog in lokacije delovanja z več ali manj srečno roko. Kot je zapisano na spletni strani muzeja so “obsežno zastavljeno delo, razstave, prevzem strokovnega dela v muzejskih depandansah v Zagorju in Hrastniku privedli do druge velike spremembe v delovanju muzeja. Ozek okvir področja NOB in delavskega gibanja je muzej hitro prerasel in začel svojo dejavnost širiti na ostala področja razvoja krajev. Leta 1983 se je Muzej ljudske revolucije preoblikoval v splošni muzej za novejšo zgodovino in delu primerno tri leta kasneje skrajšal ime v Revirski muzej Trbovlje.” Z novimi zadolžitvami je bil muzej zadolžen zavarovanje celotne premične kulturne dediščine vseh treh občin. Začelo se je sistematično delo na področju zgodovine, etnologije, umetnostne zgodovine in dokumentacije. Čeprav muzej namenjen vsem trem občinam, pogosto delujejo vsebine le na območju Trbovelj. To pa naj bi se v prihodnjem obdobju spremenilo, poudarjajo zasavski župani, katerih sodelovanje je v zadnjem obdobju presenetljivo zgledno.

Miran Kalšek: “Preprosto imam vsega dovolj.”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj lahko predlagate bodoče nagrajence

Priznanja Občine Zagorje ob Savi se ob avgustovskem občinskem prazniku podeljujejo posameznikom, podjetjem, zavodom, organizacijam ter društvom, ki so s svojim delom pomembno prispevali...
-- OGLAŠEVANJE --