Spremembe se obetajo pri VDC-ju

0
211
Foto: idejni načrti za nadstrešnico za kombije, VDC Zagorje

Pri Varstveno delovnem centru (VDC) Zagorje se obetajo spremembe, zato občina spreminja zazidalni načrt. Urediti nameravajo dodatna parkirišča, postaviti nadstrešnice in dozidati dodatne prostore.

Nova parkirna mesta z nadstrešnicami

Špela Režun

“Letos pride na vrsto ureditev nove nadstrešnice za kombije na južni strani stavbe. Pripeljejo trije kombiji, nato je tu prostor tudi za parkiranje avtov,” pojasni direktorica VDC Zagorje Špela Režun. Nadstrešnico naj bi postavili tudi nad obstoječimi parkirišči na vzhodni strani. Ker je parkirnih mest vedno premalo, nameravajo dodatna parkirna mesta, v istem nivoju, urediti tudi ob vzhodni meji s parkiriščem podjetja Bartec Varnost.

Nadstrešnico bo prihodnje leto dobil tudi letni vrt v atriju. “Stanovanjska skupina nima zunanjega prostora v senci, zato nameravamo to elipso pokriti z lesenim nadstreškom, s kaminom in vodo. Tako bo vrt primeren za druženje poleti, v senci in tudi v dežju. Tu bomo lahko pripravljali tudi delavnice na prostem,” načrte razkriva Režunova.

Prostor za Center dobrega počutja in dva apartmaja

“Od financ pa je odvisno, kdaj bomo lahko uresničili načrte in pokrili skladišče ter nadgradili zgornje nastropje in ga povečali. Če bi se Center dobrega počutja dobro prijel, bi lahko temu namenili eno etažo v drugem nadstropju in uredili poseben vhod.” Po besedah Režunove je izvedljiva, a zelo draga ideja tudi, da bi dogradili še eno nadstropje in bivalne kapacitete povečali z dvema apartmajema: “Skoraj ceneje je kupiti hišo, a nikoli se ne ve, zato smo odločili in vse načrte pripravili istočasno.”

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here