-- OGLAŠEVANJE --

Spremembe podpore v zadnjem hipu

-- OGLAŠEVANJE --

V nedeljo, 19. oktobra bo v Trbovljah potekal drugi krog županskih volitev. Za županski stolček se bosta pomerila aktualna podžupanja Jasna Gabrič z Liste za naše Trbovlje in Borut Dolanc, SDS.

Oba sta takoj po uvrstitvi v drugi krog za naš portal dejala, da sta zadovoljna s podporo volivcev, ki sta jo prejela.

Dve stranki za Gabričevo, dve neopredeljeni
Kandidate za župana, ki ne bodo «tekli« drugega kroga volitev in njihove stranke smo vprašali, koga, če sploh, bodo podprli v drugem krogu volitev.

Predsedstvo območne organizacije SD Trbovlje je sprejel sklep, da v drugem krogu lokalnih volitev ne bo podprl nikogar. »Obema kandidatoma želimo veliko sreče, hkrati pa pozivamo volivce naj oddajo svoj glas,« nam je dejal Sebastjan Ledinek, ki je kandidiral za župana Trbovelj in v prvem krogu zasedel tretje mesto.

Tadej Špitalar, ki je kandidiral pri stranki SMC nam je takoj po izidu volitev dejal, da zaenkrat ne bo podprl nobenega kandidata ter da je s številom glasov, ki so mu jih namenili občani zadovoljen. Enako je tudi mnenje trboveljskega odbora stranke SMC. Predsednik Denis Tomše je dejal: »Zaenkrat se za podporo kateregakoli kandidata še nismo odločili.«

DODANO: Nam je pa Tomše pa po objavi prispevka poslal sporočilo, da so opravili pogovor z obema kandidatoma in, da bodo ‘zaradi precej stičnih točk v samem programu in sorodnih pogledov na delovanje občinske uprave ter vizije razvoja Trbovelj’ uradno podprli kandidatko Jasno Gabrič.

Rasim Ahmetović, ki je na volitvah zastopal barve ZaaB je dejal, da so se po dogovoru s stranko odločili, da bodo javno podprli kandidatko Jasno Gabrič.

Tudi LDS, ki je na volitvah imela svojega kandidata Jožeta Wallasa, se je odločila, da v drugem krogu podpre Jasno Gabrič. »Stranka podpira kandidatko Jasno Gabrič, sicer pa kot vedno velja svobodna presoja volivk in volivcev. LDS poziva, da vsi, ki imajo aktivno volilno pravico, oddajo svoj glas,« nam je dejal Aleš Gulič iz stranke LDS.

Združena levica: »Podpiramo zgolj kandidate te koalicije«
O podpori kandidatov v drugem krogu volitev, pa smo vprašali tudi stranke, ki na tokratnih lokalnih volitvah niso imele svojega kandidata.

Bogdan Šteh iz Združene levice je dejal, da se Združena levica drži sklepa, ki ga je koalicija sprejela že pred prvim krogom, da se podpira zgolj kandidate te koalicije.

Prav tako se za nobenega od kandidatov niso odločili v NSi. »Nihče nam ni všeč. Naj se ljudje odločijo po svoji vesti,« je bil kratek Ivan Marodi iz NSi Trbovlje.

Podpredsednik trboveljskega odbora stranke Desus Alojz Vajdič je za naš portal dejal, da se v stranki DeSUS niso mogli zediniti koga bi podprli v drugem krogu volitev, zato se je stranka odločila, da ne podpre nikogar. »Jasna Gabrič ni bila sprejemljiva, prav tako ne Borut Dolanc, predvsem zaradi stranke SDS. Sem se pa jaz osebno odločil, da v drugem krogu vseeno podprem Boruta Dolanca.«

Izvršilni odbor SLS, občinskega odbora Trbovlje je na seji sprejel sklep, da v drugem krogu volitev za župana Trbovelj ne podpre nobenega kandidata. “Pozivamo volivce, ki so volili Slovensko Ljudsko Stranko, da volijo po svoji vesti in prepričanju, ter obkrožijo kandidata, ki bo imel najbolj konkreten in uresničljiv gospodarski program. V naši stranki se zavedamo perečega položaja naše občine in vemo, da nas samo nova delovna mesta lahko popeljejo iz krize,” so zapisali v sporočilu.

Pozitivna Slovenija na naše vprašanje koga bodo podprli, ni odgovorila.

Avtor: LC

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --