16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.siAktualnoŠportne površine: Prenova stadiona, nova pešpot, elektronska ključavnica, kolesarski poligon ...

Športne površine: Prenova stadiona, nova pešpot, elektronska ključavnica, kolesarski poligon …

Vse toplejši in sončni dnevi naravnost vabijo k športu in rekreaciji na prostem. Ob tem smo preverili, kateri zasavski stadioni so že nared za tek in ostale prostočasne gibalne aktivnosti.

Tartanska prevleka in nova pešpot okoli stadiona

Hrastniški stadion je v zaključni fazi del in še ni odprt za uporabo, saj je bilo ravno v torek zaključeno asfaltiranje. “Vsi ostali zunanji objekti so normalno odprti (zunanji fitnes, rokometno igrišče, igrišče ob Dolanki). Na njih so bila izvedena, nekje se še izvajajo redna vzdrževalna dela (barvanje, menjavanje zaščitnih ograj….),” je povedal Miha Mirt,  KRC Hrastnik in dodal, da bo za Hrastničane vsekakor največja pridobitev in novost v novi sezoni prenovljen stadion s tartansko stezo. “Urejena bo tudi nova pešpot okrog stadiona. Več o tem pa v kratkem, ko zaključimo z deli,” je še dodal.

Občina Hrastnik je s postopno prenovo športnega parka na Logu začela že lani. “Prvi del prenove zajema težko pričakovano ureditev atletske steze in ostalih atletskih površin na stadionu, saj je bila obstoječa atletska steza dotrajana in potrebna temeljite obnove,” so povedali na Občini Hrastnik. Dela so se pričela v novembru 2021, do tega tedna se je tako na osnovi projektne dokumentacije uredila geodetska izmera, izkop celotne obstoječe steze, odvodnjavanje ter položitev notranjih kanalet in zunanjih robnikov ter vgradilo tampon v primerni zbitosti z dobro vodopropustnostjo in postavilo jamo za skok v daljino.

“Sledi le še zaključni del – vgradnja sintetične podlage, torej tartana,” že skoraj zaključena dela prenove še opišejo na hrastniški občini.

Radeški nogometaši že iz dvorane na prosto

Kot je povedala direktorica KTRC Radeče Dubravka Kalin, so bila v torek zaključena dela na zelenici nogometnega stadiona, “tako da je Nogometni klub Radeče ta teden že normalno nadaljeval s treningi na stadionu. Obnovljeni so tudi deli rolkarske steze.”

V Litiji stadiona ni, igrišča pa so že polna

“Kar zadeva javno športno infrastrukturo na prostem, sodijo sem predvsem igrišča za veliki nogomet in zunanja športna igrišča pri šolah, na katerih že potekajo športni programi in treningi,” so povedali na litijski občini za ZON.si

Letos na področju športnih površin načrtujejo veliko spremembo in sicer gradnjo kolesarskega poligona (pumptrack) in igrišča za odbojko.

Trbovlje: Športni park Rudar že kmalu odprt od 7. do 21. ure

V ZMŠT se je sezona zunanjih površin že pričela, saj takoj ko se pokaže sonce, ljudje planejo na prosto. Kot pravi Tina Moljk iz ZMŠT, “Športni park Rudar trenutno še čaka na ureditev elektronske ključavnice, vadbe pa seveda že potekajo in tudi rekreacija je možna vsak dan.” Stadion je zaenkrat za rekreativno vadbo odprt še po starem urniku od 7. do 9. ure in od 16. do 19. ure, vendar pa je po vnaprejšnjem dogovoru možen vstop tudi izven tega urnika. “Že od aprila dalje pa bo vstop za registrirane uporabnike možen vsak dan od 7. do 21. ure.” Trim steza je urejena, uporaba je možna kadarkoli, polni se tudi Športni park Ledenica, so se pa pričela tudi že dela na Letnem kopališču Trbovlje, kjer je predvideno odprtje sezone s 1. junijem, če pa bo vreme dopuščalo, že tudi kakšen dan prej. “Program bo to leto še bolj pester, upamo tudi na toplo poletje,” so optimistični.

Novost je osvetljeno igrišče, zagorski Evropark osvežen

Vsi zunanji objekti v upravljanju Zavoda za šport Zagorje so že odprti in pripravljeni za novo sezono aktivnosti. Na mestnem stadionu Zagorje se že odvijajo treningi vseh selekcij Nogometnega kluba Zagorje, prav ta vikend pa so na vrsti tudi prve prvenstvene tekme v drugem delu sezone, je razkrila direktorica Zavoda za šport Zagorje Samantha Lovše, ki dodaja: “Premor smo izkoristili za nekatera večja in manjša vzdrževalna dela na objektu, med drugim tudi za izvedbo projekta osvetlitve pomožnega igrišča.”

Tabla za lažjo orientacijo v Evroparku

Evropark je prostor, ki je v uporabi skozi vse leto, ravno v zadnjih dveh tednih se izvajajo nekatera večja redna vzdrževalna dela (obrezovanje dreves, zasaditev cvetlic, čiščenje ribnikov…), zamenjali so tudi dva lesena kozolčka z novimi info tablami, poligon pumptrack pa je po besedah Lovšetove izjemno obiskan preko celega leta. “Ta vikend z dogodkom Park Kuhna začenjamo tudi novo sezono manjših in večjih dogodkov ter prireditev, ki bodo popestrile dogajanje v Evroparku. V parku se letos obeta tudi cel kup novosti oziroma razširitev infrastrukture,” je še napovedala pridobitve, ki bodo dodatno razveselile obiskovalce in še razširile ponudbo aktivnosti v njem.

SORODNI ČLANKI:

Še letos nova preproga na Stadionu Rudar

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X