19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoŠe letos nova preproga na Stadionu Rudar

Še letos nova preproga na Stadionu Rudar

Eden izmed projektov, ki so jih na Občini Trbovlje najprej temeljito preučili in pripravili vso dokumentacijo, sedaj pa je na vrsti izvedba, je menjava umetne trave na Stadionu Rudar. Pri projektu je priskočila na pomoč tudi država.

Stroške si bosta tako razdelili Občina Trbovlje v višini 26% vrednosti celotne investicije, večji del pa bo sofinanciran iz naslova razpisov pri Fundaciji za šport, Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter Nogometni zvezi Slovenije. Menjava umetne trave bo z vsemi pripadajočimi deli nanesla zajetnih 300 tisočakov.

Po desetih letih nujna menjava

“Umetno travo je pred več kot desetimi leti na stadionu uredilo takratno vodstvo Občine, žal pa je rok uporabe takšne trave zgolj deset let in jo je po omenjenem času zaradi dotrajanosti potrebno zamenjati,” nujnost za primer trboveljskega stadiona pojasnjujejo na Občini Trbovlje.

 

Prenova v času dopustov in počitnic

Kot so še dodali s trboveljske občinske uprave, gre za športni park, ki ni namenjen samo nogometu, ampak tudi drugim športnim aktivnostim in dogodkom, zato je prenova predvidena v poletnih mesecih, ko je obisk igrišča s strani društev in šol manjši. Postopek menjave trave bo trajal približno en mesec, s čimer bo z novim šolskim letom igrišče že pripravljeno za uporabo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...