-- OGLAŠEVANJE --

Spomladi začnejo ponovno ‘razkopavati’

-- OGLAŠEVANJE --

Že spomladi, le nekaj mesecev po zaključku obnove vpadnice, bo cesta v Trbovljah ponovno razkopana.

Nov most in krožišče Sušnik

Delavci se bodo namreč lotili še neurejenega območja od križišča Sušnik do bencinskega servisa Petrol. Namesto križišča bo nastalo krožišče, zgradili bodo tudi nov most do industrijske ceste.

Za oba projekta je pripravljena projektna dokumentacija, ki je recenzirana in potrjena s strani države. “V križišču Sušnik je predvidena izvedba mini krožnega križišča, most Sušnik pa se bo porušil in izvedel nov premostitveni objekt. Zaradi zagotavljanja večje pretočnosti Trboveljščice bo most višji, kar bo zahtevalo tudi obsežne posege na področju vodnogospodarskih ureditev, novi legi mostu pa bo potrebno ustrezno prilagoditi tudi niveletni potek regionalne in lokalne ceste,” pojasnjujejo na občini Trbovlje.

Gradnjo financirali država, občina in RTH

Razpis bo pripravila država, ki je v sodelovanju z občino Trbovlje že izvedla aktivnosti za odkupe zemljišč. V pripravi je sofinancerski sporazum med občino in Ministrstvom za infrastrukturo, občina Trbovlje ima v ta namen v proračunu zagotovljenih 200.000 evrov. Gradnjo mostu pa bo financiral RTH, v ta namen bodo z občino podpisali ločen sporazum.

SORODNI ČLANKI:

Leseni most že terjal prve ‘žrtve’

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --