14.1 C
Trbovlje
nedelja, 1. oktobra 2023
ZON.siAktualnoLeseni most že terjal prve 'žrtve'

Leseni most že terjal prve ‘žrtve’

Brez pomoči države ne bo šlo, pojasnjujejo na občini, saj naj bi sodeč po narejenem projektu za prenovo mostu potrebovali tudi poseg v državno cesto.

Prav v prejšnjem tednu je županja Jasna Gabrič na mizo prejela projekt za leseni most, ki pelje iz glavne ceste v industrijsko cono. Most je velik problem, nam je pojasnila »ven gledajo žeblji, deske, popravljamo ga tedensko«. Ograjo ob mostu so sicer prebarvali, za ostale posege pa bo potrebno spremeniti tudi zavoj na most, ki je popolnoma neprimeren za večja vozila, ki pa so v industrijski coni nepogrešljiva.

Most že terjal prve 'žrtve'

Včeraj je voznik, nič hudega sluteč zapeljal na leseni most, takrat pa se je ena od dotrajanih desk dvignila in poškodovala podvozje na vozilu. Nastala je škoda za okoli 500 evrov, so sporočili s trboveljske policijske postaje.

Popravilo dotrajane deske so že popravili, so sporočili z občine, kjer pa s primerom poškodbe vozila uradno zaenkrat niso bili seznanjeni. 

Bodo nevaren most zaprli?

"Zapreti ga ne moremo, ker potem ni dovoza do industrijskih con" odgovarjajo na občini, so se pa dogovorili, da bodo postavili znak za nevarnost na obeh straneh. Največji problem so priklopniki, še dodajajo, ker z zadnjim delom skoraj vedno trčijo v kakšno desko. 

Bo država prisluhnila?

Županja je odštela 24 tisoč evrov za projekt, a če ji država ne bo prisluhnila, bodo papirji neuporabni. Kot pojasnjuje bo namreč za spremembo mostu potrebno dvigniti nivo glavne ceste, katere lastnica je država. »To je ena točka, kjer upamo, da nam bodo pomagali in pristopili« si želi Gabričeva in obljublja, da svoj delež bo občina, kljub težki situaciji, že zagotovila.

Foto: Katra Kozinc

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POPOLNA zapora enosmerne v Trbovljah

Zaradi izvedbe talnih označb bo v nedeljo, 1. oktobra 2023, od 8. do 12. ure veljala popolna zapora Ulice 1. junija na odseku od Dežmana...