29.3 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoSpecialci prijeli Zagorjana, še pred tem pa naj bi otroka skril neznano...

Specialci prijeli Zagorjana, še pred tem pa naj bi otroka skril neznano kam

Pripadniki Specialne enote Policije so v Zagorju skupaj s policisti PU Ljubljana izvedli prijetje osumljenca, katerega sumijo več kaznivih dejanj. Med drugim naj bi odvzel mladoletni osebi, ki sta bili v skrbništvu bivše partnerice Dijane Hisenaj, ki otrok ni videla že od 5. decembra. Naša sogovornica sumi, da ju je nekje v Sloveniji skrila osumljenčeva mama.

Da bi bil osumljenec lahko nevaren in oborožen, so predvidevali policisti, zato je pri prijetju sodelovala Specialna enota Policije. Ko so policisti v soboto okoli 12. ure pristopili osumljenem Zagorjanu, se je prijetju upiral, a so ga policijske sile uspele pridržati.

V hišnih preiskavah zasegli orožje in drogo

Na podlagi odredbe pristojnega sodišča so bile istočasno na več naslovih osumljenega opravljene hišne preiskave v katerih so policisti zasegli pirotehnična sredstva, več prirejenih nožev, metalnih zvezdic, plastični palici (tonfi), pištolo, naboje, ter prepovedano rastlino konopljo.

Dvoletna Amaya in petletnik Amir.

V naše uredništvo je poklicala tudi bivša partnerica osumljenca Dijana Hisenaj, ki otrok ni videla že skoraj tri mesece. Povedala je svojo zgodbo. Bivši partner je 5. decembra prišel v Švico, kjer Dijana živi z otrokoma, da bi imel dogovorjene stike. Ker otrok do večera ni vrnil, je Diana še isti dan obvestila policijo. Otroke so iskali v Švici, a kot je Dijana ugotovila naknadno, so z očetom že odpotovali v Slovenijo. »Ko sem ga klicala je zahteval, da se vrnem in bomo spet družina. Sicer otrok ne bom videla.« Kljub pozivom naj otroke prostovoljno vrne, osumljeni tega ni storil. Naša sogovornica je zato, ker so bili postopki vrnitve otroke preveč dolgotrajni celo najela odvetnika, s katerim sta zahtevala, da otroke nemudoma vrne pravni skrbnici, torej mami. Ko je osumljeni prejel obvestilu o prisilnem odvzemu so otroci skupaj z njegovo mamo izginili neznano kam. Diana, mamica dveh predšolskih malčkov je obupana. Predvideva, da so otroci še vedno nekje v Sloveniji in vse, ki bi imeli kakšno informacijo prosi za pomoč.

PRedmeti, ki so jih zasegli policisti v hišnih preiskavah:

Na PU Ljubljana, kjer so o primeru sicer zelo redkobesedni, smo izvedeli, da je bil tekom današnjega dneva osumljeni zaradi suma storitve kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, odvzema mladoletne osebe in preprečite uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Na dodatna vprašanja, ki smo jih zastavili policistom, da bi ugotovili ali sta otroka resnično pogrešana, kako je potekala celotna zgodba tako v Švici kot pri nas, odgovora nismo dobili.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...