Šolarji, vabljeni v Dewesoft: Iz hobija lahko razvijete poklicno pot, tudi če imate najraje videoigre

0
1435

Kako se danes kot devetošolec v množici poklicev odločiti za nadaljnje šolanje? Z obiskom podjetij in spoznavanjem vseh vrst poklicev od blizu je zagotovo lažje. Zasavska gospodarska zbornica se je zato tudi letos odločila povezati šolarje z zasavskimi podjetji v okviru Dnevov odprtih vrat zasavskega gospodarstva. Mi smo skupaj z devetošolci OŠ Ivana Kavčiča Izlake spoznavali številne tehnične poklice v Dewesoftu.

Kava in čaj na vsakem vogalu, kosmiči vseh vrst za zajtrk, organizirano kosilo … Zagotovo so to dobrine, ki pritegnejo pozornost vsakega mladega obiskovalca visokotehnološkega podjetja v Gabrskem. Vendar tamkajšnji zaposleni ne pijejo kave in posedajo po kavčih, temveč zelo zavzeto opravljajo svoje vsakdanje obveznosti. V čem je skrivnost, da so tako pridni?

Posebnost podjetja Dewesoft je, da je v lasti zaposlenih, vodstvo podjetja pa s kavo, čajem, organiziranim kosilom in drugimi priboljški želi zaposlenim narediti življenje v podjetju čim bolj prijetno in udobno, so izvedeli izlaški šolarji. Za doseganje ciljev namreč ni pomembno le znanje ljudi, temveč tudi njihovo zadovoljstvo pri delu.

V podjetju, kot je Dewesoft, nič ni naključje

Šolarji so videli, kaj pravzaprav počnejo v Dewesoftu.

V podjetju, ki v 50 državah sveta zaposluje že okoli 300 ljudi, tako nič ni naključje. Že sama prostorska ureditev je zasnovana tako, da so oddelki proizvodnje, skladišča, testiranja, merjenja in odpreme med sabo povezani in na ta način delo poteka enostavneje in hitreje. Mladina na pragu srednješolskega izobraževanja je tako med sprehodom po razvojnem in proizvodnem delu podjetja videla, kaj v praksi počnejo inženirji, tehnologi, strojniki, elektrotehniki in podobni tehnični poklici, ki jih posebej razvijajo tudi v Dewesoftu. Slovenske fakultete namreč študentom ne dajo specifičnega znanja, ki ga v podjetju potrebujejo, zato ga imajo namen nadgraditi tudi preko svoje Dewesoft akademije.

. Prav zato je eden od pomembnih ciljev podjetja, da že zgodaj pritegnejo pozornost šolarjev, srednješolcev in študentov, ki bi svoje znanje kasneje želeli izpiliti v okviru njihove interne akademije.

Iz hobija lahko razvijete poklicno pot, tudi če imate najraje videoigre

Predstavniki Dewesofta so tako mladim obiskovalcem položili na srce, da lahko svoje hobije razvijejo v študij in naprej v kariero, četudi na primer so ta hobi med mladimi zelo priljubljene video igre. “Dewesoft je pričel s prodajo programske opreme na disketi, zdaj pa smo med top pet ponudniki merilnih instrumentov na svetu z lastnim programskim paketom DewesoftX,” je Darja Jerič iz oddelka marketinga in prodaje mladim ponazorila, kaj se da doseči z vztrajnostjo.

Če imajo mladi realen in konkreten vpogled v delo podjetij, pa se lahko pričnejo zanimati za poklic, ki ga morda še ne poznajo, a bi jih takšno delo vseeno veselilo, pravi Tjaša Polc, direktorica Zasavske gospodarske zbornice, ki bo zasavske osnovnošolce do konca aprila spoznala še s podjetji ETI Elektroelement, Steklarna Hrastnik, AformX, Chipolo, Strip’s, Kovit projekti, Monodaq in še nekaj drugih.

SORODNI ČLANKI:

Ste za življenje v Dewesoftu? Zdaj imate priložnost!