15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoŠola za vse dijake, napovedali odprtje teras lokalov v zasavski in posavski...

Šola za vse dijake, napovedali odprtje teras lokalov v zasavski in posavski regiji

Vlada je včeraj odločili, da se v šole vračajo vsi dijaki, podrobnosti naj bi predstavili danes. Prav tako naj bi danes obravnavali spremembe režima pri prehodu meje in kot je na POP TV napovedal minister Aleš Hojs razmislili o odprtju teras lokalov v zasavski in posavski regiji.

V ponedeljek se tako v šole vračajo tudi dijaki prvih treh letnikov, določili pa so še, da bodo maske v matičnih učilnicah obvezne tako za učitelje kot dijake in učence od vključno 6. razreda.

Danes pa bo uradno znano, ali bo pouk potekal po modelu C, kar pomeni, da se polovica dijakov en teden šola v šoli, druga polovica pa na daljavo, naslednji teden pa se zamenjajo. Tako je vladi namreč predlagala strokovna svetovalna skupina.

Veljavne omejitve zbiranja in gibanja je Vlada podaljšala, danes pa naj bi odločili, kakšen bo nov režim na mejah. Obeta se zaostritev nadzora na meji.

Danes naj bi obravnavali tudi predlog gospodarskega ministra, ki bi v dveh regijah, ki sta po kazalnikih vlade že rumeni – posavska in zasavska – odprli terase gostinskih lokalov v popoldanskem času. Temu je, po besedah ministra Hojsa, naklonjena tudi stroka.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...