10.3 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoSojenje Zagorjanu, ki je odpeljal svoja predšolska otroka neznano kam

Sojenje Zagorjanu, ki je odpeljal svoja predšolska otroka neznano kam

Oče, ki je decembra lani svoja predšolska otroka odpeljal iz Švice, še vedno ne želi izdati, kje sta. Sprva jih je odpeljal domov v Zagorje, nato pa se je za njima izgubila vsaka sled. Kot poročajo mediji, mu tožilstvo očita več kaznivih dejanj.

V prvih izjavah na sodišču je 38-letni Zagorjan pojasnil, da je otroka odpeljal, ker so ju, po njegovem, v Švici zlorabljali.

Mati dečka in deklice se je po izginotju obrnila tudi na nas in za naš portal povedala, da je bivši partner prišel po otroke na dogovorjene stike, otrok pa do večera ni vrnil. Iskali so ju  v Švici, a kot je Dijana ugotovila naknadno, so z očetom že odpotovali v Slovenijo. »Ko sem ga klicala je zahteval, da se vrnem in bomo spet družina. Sicer otrok ne bom videla,« je po treh mesecih od dogodka za naš portal povedala mati otrok.

Zoper osumljenega, ki je v ljubljanskem priporu, se je včeraj pričelo sojenje. Po poročanju medijev je obtoženi na sojenju povedal, da sta se z nekdanjo partnerico leta 2015 iz Zasavja preselila v Švico, a tam hitro ugotovila, da boljše življenje za tujce ne obstaja. Kot je še dejal Zagorjan naj bi mama otrok zašla v hudo depresijo, pomoč pa zavračala. Trdi, da je zabredla v droge in alkohol in da je to sporočal socialni službi in policiji – tako v Švici kot pri nas, a ga nihče ni poslušal. Priznal je tudi, da jo je enkrat udaril, a zato ker je imela histerični napad. On naj bi se opravičil, ona pa poiskala pomoč, je bilo po poročanju medijev, slišati na sojenju. Od takrat je otroke lahko videval le za vikende.

Mati otrok je takoj po izginotju najela odvetnika, s katerim sta zahtevala vrnitev otrok, a je po obvestilu o prisilnem odvzemu izginila vsakršna sled za 3-letnico in 6-letnikom.

Vseeno pa naj bi Zagorjan, ne glede na to, da je priprt, vedel kaj se dogaja z otrokoma. Mediji so namreč poročali, da je povedal da sta otroka dobro preskrbljena. Imata učitelja in zdravnika.

Osumljenega 38-letnega Zagorjana pa bremeni tudi obtožnica zaradi streljanja in grožnja s terorističnim napadom. Spomnimo, ko so mu policisti marca letos odvzeli prostost, so v hišnih preiskavah zasegli pirotehnična sredstva, več prirejenih nožev, metalnih zvezdic, plastični palici (tonfi), pištolo, naboje, ter prepovedano rastlino konopljo.

Specialci prijeli Zagorjana, še pred tem pa naj bi otroka skril neznano kam

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...