11.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoSodelovanje med občinami je ključ do uspešnega turizma v Zasavju

Sodelovanje med občinami je ključ do uspešnega turizma v Zasavju

Turistično društvo Trbovlje je s podelitvijo Zlate vrtnice zaokrožilo leto 2022, ki je preneslo pozitivne spremembe na področju turizma, predvsem z združitvijo v Zvezo turističnih organizacij Kum. A vsaka pozitivna zgodba ima tudi tisto temačno stran. Predsednica TDT Jožefa Kukovič, pove da je za kakšen večji projekt kolektiv premajhen.

Jožefa Kukovič na priredivi Zlata vrtnica 2022

Mi imamo največji problem s kadri,” največjo problematiko Turističnega društva Trbovlje opiše predsednica Jožefa KukovičZaradi spremembe zakona ne moremo zaposliti ljudi preko javnih del. Zato si je društvo primorano pomagati s prostovoljci,” ter pove da na žalost to ni dolgoročna rešitev, saj imajo tudi prostovoljci službene obveznosti in ob napornem ritmu težko najdejo čas za delovanje v društvu. Breme tako pade kar nanjo.

Prihodnost zasavskega turizma je zveza Kum

Turistična društva iz občin Litija, Šmartno pri Litiji, Zagorje, Trbovlje, Hrastnik, Radeče so se poleti povezala in ustanovili so novo Regijsko turistično zvezo Kum. S tem želijo dvigniti prepoznavnost regije ter učinkovito medsebojno sodelovanje ter povezovanje v zasavski regiji.

Jožefa Kukovič in Dubravka Kalin

Eden izmed prvih tovrstnih projektov je pohod po Poti Srečno, ki je letos jeseni zaživel. Predsednica Jožefa Kukovič je mnenja, da je povezovanje ključ do turističnega preboja. “Pri tem projektu smo sodelovali z župani, ki so stopili skupaj in uresničili pohod. To je za pozdraviti! Takšne zadeve moramo delati skupaj in takrat bodo tako Trbovlje kot Zasavje prišlo na višjo raven izletništva.”

Za turizem v Trbovljah v prihodnosti pa Kukovičeva vidi rešitev v skupnem Zavodu, ki bo ponudnikom iz okoliških krajev in vasi pomagal. Vzorčni primer so videli v Beli Krajini, zdaj pa si želijo tovrsten način dela prenesti tudi v revirje.

 

Zmagovalci Zlate vrtnice si želijo še več obiska domačinov

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...