-- OGLAŠEVANJE --

Šlamparija in oškodovanje občine ali ne?

Po 7 mesecih po imenovanju izvedenca gradbene stroke še vedno ni jasno, ali je bila rekonstrukcija in energetska sanacija OŠ Trbovlje res nekvalitetno izvedena.

-- OGLAŠEVANJE --

Na občini Trbovlje so na naša vprašanja le skopo odgovorili, da izvedenec gradbene stroke, za to delo je bil imenovan že 20. junija lani na seji občinskega sveta, dela še ni zaključil in zato tudi še ni prejel plačila.

Kdaj bo pregled zaključen? Še začel se ni!

Ali je običajno, da pregledi izvedenca trajajo tako dolgo, in kdaj bo z delom zaključil, smo povprašali tudi izbranega izvedenca Silva Plesnika s.p.: “Z delom žal sploh še nisem mogel začeti, saj mi občina Trbovlje, kot investitor, še vedno ni posredovala ključnega dokumenta, to je podpisanega in požigosanega projekta za izvedbo arhitekture, na osnovi katerega lahko opravim pregled.” Dokument v digitalni obliki, pravi Plesnik, ni dovolj, kar je pojasnil tudi na zadnjem sestanku.

Dvomljiva kakovost izvedenih del

Rekonstrukcija in energetska sanacija OŠ Trbovlje se je zaključila poleti 2014.

Občini Trbovlje je najem izvedenca lani priporočil nadzorni odbor občine, ki je ugotovil, da naj bi s podpisom aneksa k izvajalski pogodbi eden od izvajalcev pridobil premoženjsko korist in oškodoval proračun občine Trbovlje za 3.750 evrov.

Ugotovil je tudi, da ni bilo utemeljenega razloga za podaljšanje roka izvedbe, saj naj bi bila krivda za skoraj enomesečno zamudo na strani izvajalca. Dvomljiva pa naj bi bila tudi kvaliteta izvedenih del. Na osnovi tega mnenja se lahko občina odloči za unovčitev bančne garancije, nam je že pred časom povedal predsednik nadzornega odbora občine Trbovlje Damjan Detela.

SORODNI ČLANKI:

Občina bo najela izvedenca

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --