-- OGLAŠEVANJE --

Slaba prometna varnost v Zasavju

-- OGLAŠEVANJE --

Kljub številnim opozorilom in preventivnim aktivnostim so policisti na območju Policijske uprave Ljubljana, kamor spadajo tudi vsa tri zasavska mesta, v obdobju med 20. marcem in 3. aprilom obravnavali kar 5 prometnih nesreč, v katerih je življenje izgubilo 6 ljudi. Od tega dva voznika motornih koles, potnica na motornem kolesu, voznik osebnega avtomobila, kolesarka in kolesar. Slednji je življenje izgubil na območju PP Hrastnik.

Poslabšanje prometne varnosti

Zasavski policisti so na področju varnosti cestnega prometa v preteklem vikendu, v zgolj dveh dneh, obravnavali tri prometne nesreče, katerih povzročitelji so bili pod vplivom alkohola.

Fotografija je simbolična

Poleg omenjenih nesreč je v zadnjih dneh marca na območju Zasavja prišlo do prometne nesreče, v kateri je udeleženka utrpela lažje telesne poškodbe, in pa do prometne nesreče z udeležbo pešca.

Po podatkih policije je bilo lani na območju PU Ljubljana obravnavanih 5.337 prometnih nesreč, od tega 29 prometnih nesreč s smrtnim izidom. Hudo telesno poškodovanih je bilo 211 udeležencev, lahko telesno poškodovanih pa 2.088 udeležencev.

Najpogostejši vzroki prometnih nesreč IV. kategorije so neprilagojena hitrost, nepravilna stran oz. smer vožnje ter nepravilno ravnanje pešcev.

Motoristična sezona

V letu 2016 so bili vozniki motornih koles na območju PU Ljubljana udeleženi v 168 prometnih nesrečah in kar v 42 primerih so bili vozniki motornih koles sami povzročitelji prometnih nesreč. Že v preteklem vikendu so zasavski policisti obravnavali voznika motornega kolesa, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Poskrbimo za varnost!

Na začetku motoristične sezone, ko je asfaltna površina še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik, zaradi zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska, policija motoristom svetuje še posebno previdnost. Prav tako velja za voznike ostalih vozil, naj vozijo previdno, pri čemer naj bodo pozorni tudi na motoriste.

Opozorilo velja tudi za bolj ranljive udeležence v prometu: kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --