11.5 C
Trbovlje
sobota, 15. maja 2021
ZON.siAktualnoSkrinjo z zakladom bo čuval Mrzliški zmaj

Skrinjo z zakladom bo čuval Mrzliški zmaj

Mestni park Trbovlje bo postal domišljijska dežela polna pravljic in čarobnih bitij. Tokrat že drugič.

Pravljični festival je prvi zasavski družinski praznik, s katerim v Mladinskem centru Trbovlje želijo spodbujati ustvarjalno druženje otrok in staršev, soustvarjati zasavsko pravljično kulturo in najmlajšim vtisniti lepe spomine na otroštvo. Vse dejavnosti festivala so brezplačne, le prigrizki se bodo prodajali po simbolični ceni, z izkupičkom bodo pokrili vsaj del stroškov festivala.

Sobota, 9. maj 2015, Mestni park Trbovlje od 15. ure dalje!

Nekaj čez tretjo v soboto bo Mrzliški zmaj v park povabil svoje prijatelje – vile, škrate, velikane, žalik žene, povodnega moža, čarovnice ter kumskega orla. Zmaj pa bo pred obiskovalci skrbno varoval zaklad.

Vsak udeleženec festivala bo prejel "Zmajev zemljevid", kjer bodo orisane in opisane vse skrivnosti in pustolovščine mestnega parka.

'Pomembna značilnost festivala je v tem, da se skozi različne igre spodbujajo različna čutila. Tako ne bo manjkalo gibalnih, ustvarjalnih, glasbenih, plesnih, bralnih in domišljijskih aktivnosti. Otroci se bodo lahko preizkusili v izdelavi škratovih plaščev, okusili bodo čarovniške napitke, se preizkusili v velikanovih igrah, si ogledali žonglerje, bruhalca ognja in še veliko več… ' smo izvedeli v Mladinskem centru.

Kaj se bo dogajalo in kdaj?

 Otroci se lahko oblečejo v pravljične kostume. V nasprotnem primeru, poudarjajo v MCT, naj bodo oblačila takšna, da se lahko tudi malo umažejo.   

Legenda o Mrzliškem zmaju

Legenda o Mrzliškem zmaju je pravljica mladega trboveljske pisatelja Tomaža Deželaka in Polone Medvešek, ki vsebuje elemente zasavske kulturne in naravne dediščine. Preostali pravljični liki izhajajo deloma iz zasavske, večinoma pa iz slovenskih ljudskih pripovedi in na ta način zastopajo vse vidnejše predstavnike slovenskih pravljic. Vsi liki imajo pozitivne karakteristike, saj otrokom predstavljajo vse dobre vrline, ki jih premore človek ter jim s tem vtisniti v spomin tako kulturne in družbene, kot tudi osebnostne kvalitete človeka.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...