5 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoŠkoda velika, rešen pa vsaj bivalni del

Škoda velika, rešen pa vsaj bivalni del

Ognjeni zublji, ki so včeraj zajeli streho in ostrešje stanovanjske hiše na Prečni cesti v Zagorju, so pogašeni. Gasilci so v le nekaj minutah po obvestilu, da gori prišli na prizorišče in ukrepali.

Rešili bivalni del, uničeno ostrešje in streha

Hitra intervencija in aktivni gasilci so pripomogli k temu, da so rešili bivalni del. Uničeno je ostrešje in streha, nam je povedal lastnik hiše Franc Jerman, ki danes že pospravlja po nesreči in išče rešitve za prekritje strehe.

Ali kaj potrebujejo? Smo ga vprašali, a je skromno odvrnil, da pospravljajo, sanirajo in da zaenkrat pomoč ni potrebna.

“Kapo dol mojim gasilcem” je odločno pohvalil zagorsko gasilko ekipo poveljnik Marko Bokal. Ko so prišli na kraj, je pojasnil, je bil požar že zelo razvit in je bilo gašenje močno oteženo. Ne glede na to pa so uspeli rešiti bivalni del hiše. Potrebno bo sicer beljenje in nekaj popravil, a v grobem je del hiše namenjen bivanju ostal cel.

Ogled je danes opravila tudi policija. “Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je zagorelo na terasi zgornje etaže hiše, nato pa se je požar razširil na ostrešje hiše” so zapisali policisti in še dodali, da v požaru ni bil poškodovan nihče. Po prvih ocenah naj bi nastalo za okoli deset tisoč evrov škode, vzrok požara še ni znan.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...