12 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.si1+1=2Šest mesecev garanja in mama Nanda ima "svojo" garderobo

Šest mesecev garanja in mama Nanda ima “svojo” garderobo

Člani Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje so zavihali rokave ter s pomočjo sponzorjev prenovili garderobi v Domu svobode. Po šestih mesecih del, pri katerih je sodelovalo 20 prostovoljcev je končno napočil čas za slavnostno otvoritev prostorov, ki je bila – kakopak – del mozaika domiselnih predstav.

Deset minut pred začetkom dogodka, se je pred vrati že zgrinjala množica radovednih obiskovalcev. Spremljevalni program, ki so ga v ta namen pripravili člani in članice Mladinskega gledališča Trbovlje se je pričel že takoj ob vstopu. Za uverturo je na odru ropotal sesalec, brisali so prah ter pripravljali oder za kasnejše nastope, ki so si ob prazničnem večeru sledili. Večer je povezoval Mirza Ribič.

Prvi so na oder prišli najmlajši ter zbrano publiko prisrčno nasmejali ob lomilcih jezika (ang. Tongue Twisters). To so stavki, ki jih je težko izgovoriti, vseeno pa tudi najmlajšim nastopajočim tistega večera niso delali preglavic. Malce starejša skupina gledališčnikov se je predstavila v kratkem muziklu priredbe zgodb Zverinice iz Rezije, ki so ob igralskem pokazali še svoje razkošno pevsko znanje. Zgodila pa se je tudi operacija na odru – v obliki igre trboveljskih gledališčnikov.

Mama Nanda je dobila svojo garderobo

Nanda Guček

Vrhunec večera se je zgodil, ko so na oder povabili Nando Guček. Gre za ustanoviteljico Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje, po kateri so častno poimenovali tudi eno izmed garderob. Kot je sama dejala, si to šteje v veliko čast zadovoljstvo. Mama Nanda, kot ji pravijo člani MGST, je na koncu prerezala otvoritveni trak na vhodu v prenovljeno “Nandino” garderobo. Drugo garderobo, ki se nahaja nekoliko nižje, pa so poimenovali po Antonu Tomažu Linhartu.

Kako je iz krožka nastalo čisto prava gledališčna skupina, nam je že pred leti povedala Nanda Guček. Preberite VEČ 

Annemarie Jerman po 19 letih gledališča: Leta hitro tečejo

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bravo! Delavski dom v Trbovlje pripeljal štiri neverjetne mednarodne projekte

Kar štirje mednarodni projekti Delavskega doma Trbovlje v Zasavje prinašajo tehnologije za ljudi in veščine, kako jih uporabiti. Ekipa Delavskega doma Trbovlje z delavnicami...
X