19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.si1+1=2Senzorna soba v hrastniški šoli

Senzorna soba v hrastniški šoli

Sredi decembra je hrastniška osnovna šola postala bogatejša za senzorno sobo, ki bo v prvi vrsti namenjena učencem nižjega izobrazbenega standarda in posebnega programa vzgoje in izobraževanja, uporabljali pa jo bodo tudi drugi učenci s posebnimi potrebami, ki so vključeni v redne oddelke.

Ravnateljica Marina Kmet

Senzorna soba je posebno opremljena soba, ki omogoča sproščeno in čutno zaznavanje v prijetnem in udobnem okolju. Kot je pojasnila ravnateljica OŠ NHR Hrastnik Marina Kmet je ta namenjena pomiritvi in stimulaciji uporabnikov. Razni zvočni, vidni, tipni in slušni dražljaji blagodejno vplivajo na različne motnje ali odpravljajo negativne dražljaje posameznika.

»V lanskem letu smo se prijavili na razpis za pridobitev sponzorstva in donacij, ki ga je razpisala Steklarna Hrastnik. V prijavi smo zapisali, da bi na šoli želeli urediti senzorno sobo. V Steklarni so prepoznali naš projekt kot dober in nam namenili 2.000 evrov. Nekaj smo dodali še sami in ob koncu prireditve smo to sobo tudi svečano odprli« je navdušeno ob otvoritvi pojasnila Kmetova.

Sobo bodo uporabljali pod strokovnim nadzorom, da imajo dovolj specialnih in rehabilitacijskih pedagogov gre na račun razpisanih občinskih štipendij pred leti, saj sta obe štipendistki na šoli že zaposleni, še izvemo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...