0.4 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.si1+1=2Senzorna soba v hrastniški šoli

Senzorna soba v hrastniški šoli

Sredi decembra je hrastniška osnovna šola postala bogatejša za senzorno sobo, ki bo v prvi vrsti namenjena učencem nižjega izobrazbenega standarda in posebnega programa vzgoje in izobraževanja, uporabljali pa jo bodo tudi drugi učenci s posebnimi potrebami, ki so vključeni v redne oddelke.

Ravnateljica Marina Kmet

Senzorna soba je posebno opremljena soba, ki omogoča sproščeno in čutno zaznavanje v prijetnem in udobnem okolju. Kot je pojasnila ravnateljica OŠ NHR Hrastnik Marina Kmet je ta namenjena pomiritvi in stimulaciji uporabnikov. Razni zvočni, vidni, tipni in slušni dražljaji blagodejno vplivajo na različne motnje ali odpravljajo negativne dražljaje posameznika.

»V lanskem letu smo se prijavili na razpis za pridobitev sponzorstva in donacij, ki ga je razpisala Steklarna Hrastnik. V prijavi smo zapisali, da bi na šoli želeli urediti senzorno sobo. V Steklarni so prepoznali naš projekt kot dober in nam namenili 2.000 evrov. Nekaj smo dodali še sami in ob koncu prireditve smo to sobo tudi svečano odprli« je navdušeno ob otvoritvi pojasnila Kmetova.

Sobo bodo uporabljali pod strokovnim nadzorom, da imajo dovolj specialnih in rehabilitacijskih pedagogov gre na račun razpisanih občinskih štipendij pred leti, saj sta obe štipendistki na šoli že zaposleni, še izvemo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Župan zahteva ukrepe, sicer bo predlagal razrešitev direktorice

Da je stanje resno, so bili tokrat več kot enotni vsi svetniki zagorskega občinskega sveta. Stanje v ZD Zagorje je vse slabše, javnost pa...