22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoSedi na klopci, koš meter stran, čik pa na tla ...

Sedi na klopci, koš meter stran, čik pa na tla …

Bralec, ki se vsak dan sprehodi od Dola pri Hrastniku pa do centra Hrastnika in nazaj, nas je opozoril, kakšni packi se nahajajo prav tam. Košev dovolj, cel kup cigaretnih ogorkov pa le meter naokrog. 

Klop številka 1.

In smo se sprehodili tudi mi. Od našega uredništva pridemo do prve klopi in drži! Kup cigaretnih ogorkov okoli klopi, zraven klopi pa prazen koš. In pot nadaljujemo v smeri centra Hrastnika. Klop številka 2. Prav nič drugače – še več cigaretnih ogorkov. Malo pod klopjo, malo po travniku, tudi le za dolžino čevlja stran od koša za smeti, ki ima kovinski pokrov namenjen prav cigaretnim ogorkom. Prav nič drugačna situacija ni pri tretjem košu na pešpoti ob Bobnu.

Smetenje vas lahko stane 50 evrov!

Odlok o urejanju in čiščenju javnih in drugih površin na območju Občine Hrastnik v 11. členu pravi, da je na javnih površinah prepovedano “odmetavati vse vrste odpadkov izven koškov za odpadke”. Globa za neupoštevanje, ki jo občanu lahko napiše medobčinski redar pa znaša 50 evrov.

Mesto niso le stavbe, ceste, narava …mesto s(m)o ljudje. Ta objava je namenjena predvsem razmisleku: “Želite, da je slika vašega kraja in nenavsezadnje ljudi, ki tam živijo – takšna kot v tem članku?”

SORODNI ČLANKI:

V Hrastniku Komunala – tebi nič, meni nič – z dvorišča odpeljala kante za smeti

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...