17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.si1+1=2Še oprema in bo novi vrtec Najdihojca pripravljen, da ga spoznajo tudi...

Še oprema in bo novi vrtec Najdihojca pripravljen, da ga spoznajo tudi malčki

Novi vrtec Najdihojca v Litiji bo do jeseni pripravljen na igro in varstvo najmlajših. Gradnja 3,5 milijona evrov vrednega novega objekta se tako bliža koncu, v tem mesecu bodo vrtec namreč še opremili, je povedala Lilijana Plaskan, ravnateljica Vrtca Litija. 

Na mestu, kjer so porušili stari vrtec, bodo občani dobili nov park za medgeneracijsko druženje. Foto: arhiv Občine Litija

Gradnja je potekala brez težav, tehnični pregled objekta pa je pokazal na nekaj manjših pomanjkljivosti, ki jih odpravljajo, tako da pričakujejo, da bodo uporabno dovoljenje dobili do septembra, ko se prične novo šolsko leto, je pojasnila Plaskanova. V vrtec, ki bo lahko sprejel okoli 160 otrok, tako že prihaja tudi notranja oprema, je še dodala. 

Vrtec Najdihojca je sicer gradil domači Trgograd, Občina Litija pa je za investicijo pridobila 1,7 milijona evrov nepovratnih sredstev na razpisu Eko sklada in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Ob vrtcu bo sicer urejeno tudi javno parkirišče, namenjeno uporabnikom vrtca in drugim obiskovalcem parka, ki so ga umestili na mesto porušenega starega vrtca. Do parka, za katerega si na litijski Občini želijo, da bi postal medgeneracijski prostor za kakovostno preživljanje časa v naravi, bosta vodili tudi nova pešpot in kolesarska steza. 

SORODNI ČLANKI:

V novem litijskem jih bo do 160

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X