-- OGLAŠEVANJE --

Še nekaj (ne)znanih imen zasavskih kandidatov za poslance

-- OGLAŠEVANJE --

Danes je zadnji dan, ko politične stranke in liste lahko vlagajo kandidatne listine. Z današnjim dnem se uradno začenja tudi volilna kampanja, a sodeč po plakatih in zborovanjih širom Slovenije, se je ta začela že dobro leto nazaj.

Na seznamu Liste Marjana Šarca se bodo v volilni enoti za svoja mesta potegovali poslanec in kratek čas tudi minister Rudi Medved (Zagorje), v sosednjem okraju Hrastnik – Trbovlje bo barve LMŠ zastopal Roman Kukovič. V Litiji je izbrani kandidat Igor Žavbi, Radečani pa bodo v okraju Laško na listi našli Nives Matjan.

Socialni demokrati so napolnili svoj seznam v volilni enoti Novo mesto kamor spada tudi Zasavje. V Zagorju bo njihove barve zastopala Nataša Češko, sestra podjetnika Sandija Češka. Vnovič bo na volitvah poskusil poslanec Soniboj Knežak (Hrastnik – Trbovlje), v Litiji pa bo na seznamu SD napisana Janja Bregar. Dolgoletnega poslanca Radečan Matjaža Hana bodo volilci našli na volilnih lističih v Laškem.

Stranka aktualnega predsednika vlade SDS bo v našem okolišu med kandidate za poslance uvrstila: Borisa Doblekarja v Litiji, Patricijo Gorenc v Trbovljah in Hrastniku, v Zagorju sicer Trboveljčanko Alenko Forte in v Laškem Štefanijo Pavčnik.

Gibanje svoboda, ki se tokrat na volitvah pojavlja prvič, bodo v Zasavju zastopali Teodor Uranič v Zagorju, v Litiji Franc Props in v volilnem okraju Hrastnik-Trbovlje Gašper Ovnik. 

Stranke Konkretno, Zeleni Slovenije, Slovenska ljudska stranka, Nova ljudska stranka in Nova socialdemokracija) so se povezale v Gibanje Povežimo Slovenijo in v Zasavju bodo na svoje liste postavile Lijano Lovše podžupanja Občine Litija, ravnokar odstopljenega direktorja ZD Hrastnik Gregorja Pajiča (Hrastnik – Trbovlje) in v Zagorju podjetnika Primoža Jelševarja. V Laškem in Radečah bodo lahko glasovali za Božo Herek.

Še eno novo imena na volitvah je Resni.ca. V Zagorju bo na njihovi listi Petra Vrtačnik, v Hrastnik in Trbovljah Alen Turanović ter v Litiji Rajko Povše. 

Že nekaj časa so znana imena tudi za NSi, kjer bo v Zagorju kot kandidat nastopil Aljaž Jerin 23-letni profesor matematike in fizike, v Trbovljah pa Drago Kočar, doktor kemijskih znanosti z 20-letnimi delovnimi izkušnjami.  Radečane bo zastopal laški podžupan Jože Senica, Litijane pa Janez Beja.

Tudi poslanec Primož Siter bo znova v imenu Levice kandidiral tokrat na skupnem lističu za Trbovlje in Hrastnik. Eva Koprivšek Petkovšek bo v Zagorju, Kaja Mlakar Agrež v Litiji in Radečanka Tina Kolar v Laškem. Na listi Levice ostaja tudi Trboveljčan Aleš Leko Gulič, ki pa bo tokrat kandidiral v Šentjurju.

SORODNI ČLANKI:

Se že ve, kdo iz Zasavja bo kandidiral?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Litija – Zagorje: Jutri NE bo popolne zapore ceste

Popolna zapora ceste Litija - Zagorje je za jutri odpovedana. Ob sobotah je sicer od 7.30 do 17. ure pri galeriji Šklendrovec napovedana popolna zapora...
-- OGLAŠEVANJE --