20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoSe je alarm na zasavski že kdaj prižgal?

Se je alarm na zasavski že kdaj prižgal?

Nekaj zadnjih let nas je naučilo, da je pomladni čas, ko se temperature dvignejo, zelo nevarno obdobje v smislu skalnih podorov ob zasavskih glavnih cestah. Letos k sreči večjih težav ni bilo, največ kamenja so pospravili na cesti G2-108, nam bolj poznani kot zasavska, na relaciji Renke – Trbovlje.

Dve manjši skali na cesti v Renkah

Večjih podorov letos ni bilo, na cesto sta spolzeli dve manjši skali v Renkah. V imenu upravljalca ceste CGP Novo mesto, Marko Veršić poskrbi, da dnevno v sklopu preglendiške službe in izvedbi intervencij neprestano umikajo in pospravljajo manjše kamne s cestišča, kot rečeno na relaciji Renke – Trbovlje.

“Kar se tiče dveh skalnih podorov pri cementarni in pri Molu, do sedaj ni bilo zabeleženih nobenih aktivnostih. Pri Molu imamo tudi alarmni sistem in razne aparature, ki spremljajo potencialne premike, vendar do sedaj se alarm k sreči še ni oglasil.”

Tudi na območju nad cementarno, kjer je večja skala pred petimi leti pokopala vozilo, so bili izvedeni vsi ukrepi, s katerimi se je dodatno zavarovalo nevarna mesta na brežini in s tem preprečilo kakšne nove podore.

VIDEO: Neverjetni posnetki sanacije brežine skalnega podora

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...