2 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoSe boste Zasavci cepili proti gripi?

Se boste Zasavci cepili proti gripi?

Večna polemika o cepljenju. Toliko kot jih je za, jih je tudi proti. Toliko kot jih je imelo po cepivu težave, tolikim je tudi pomagalo. Kje se najdete vi?

Ko smo pripravljali prispevek, smo na Facebooku objavili vprašanje in razvnela se je vroča ZA in PROTI debata.

cepljenje facebook post

Nikoli več!

cepljenjeSvojo izkušnjo nam je zaupal Aleš Kocman. Leta 2008 so na infekcijski kliniki UKC Ljubljana cepili 30 pripadnikov vojaške policije. Dan po cepljenju jih polovica ni prišla na delovno mesto zaradi vročinskega obolenja in bolečin v sklepih. Cepiti se ne namerava nikoli več, nam je zaupal.

Po drugi strani sta zapisali dve – ena se cepi že šest let, druga deset – nobena nikoli ni imela težav. Potem se najdeta še dve, ki sta kljub cepivu tako hudo zboleli kot še nikoli. In zapiše še en FB uporabnik, da vsako leto zboli za gripo, ko se je cepil in tisto leto, ko se ni.

Cepljenje priporočajo za kronične bolnike


zd trbovlje (4)Zdenka Deželak
, glavna sestra Zdravstvenega doma Trbovlje, meni, da je cepljenje priporočljivo, še posebej za kronične bolnike. V primeru, če po cepljenju zbolimo za nekim obolenjem, bo oblika bolezni zagotovo lažja, pravi in doda, da je pomembno se cepiti, ko smo fizično zdravi, nikakor ne med prebolevanjem vročinskega obolenja.

V trboveljskem zdravstvenem domu naročijo 400 doz cepiva na sezono, porabijo jih približno 300 do 370. Primerov kakšnih posebnih stranskih učinkov, ki bi nastali zaradi cepljenja, ne beležijo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...