20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoSanacija januarskega podora v Podkraju in ureditev cest

Sanacija januarskega podora v Podkraju in ureditev cest

V letošnjem letu je hrastniška občina po januarskem skalnem podoru za investicije v ceste iz proračuna občine Hrastnik zagotovili sredstva v višini dobrih 150 tisoč evrov.

Odločitev o tem, katero cesto urediti, so sprejeli skupaj s svetom Krajevne skupnosti Podkraj, ti pa želijo delno urediti cesto Podkraj-Radeče, uredili bodo del obvozne ceste na odseku Zon-cesta k Ferku, preostanek sredstev pa bodo namenili za asfaltiranje krajšega cestnega odseka Vene-Kladje, kjer trenutno poteka obvoz.

Na občini pravijo, da je predvidena tudi sanacija skalnega podora nad cesto Podkraj–Radeče, kjer pa trenutno čakajo na sklep Ministrstva za okolje in prostor, s katerim bodo za izvedbo sanacije pridobili državna sredstva v višini 80.000 evrov. Po ureditvi dokumentacije bo občina pričela z deli tudi na omenjenem odseku. Po sanaciji naj bi cesto odprli za promet.

Na obvozni cesti na odseku Zob–cesta k Ferku so z deli pričeli včeraj, rekonstrukcija ceste pa bo trajala do 4. 11. 2020. Z istim dnem se bo pričela delna ureditev ceste Podkraj–Radeče, dela pa bodo trajala do 20. 11. letos.

Odprli naj bi cesto od Podkraja do Radeč

Kot so še dejali na občini: »S temi projekti bomo delno uredili obvozno cesto, ki je trenutno edina povezava za nekatere občane Podkraja, ter odprli za promet cesto Podkraj–Radeče.«

V krajevni skupnosti Podkraj se je na odsekih od Obrča do Zoba 1, od Obrča do Zoba 2 ter na lokaciji LC Podkraj pod Koznikom v letošnjem letu namestilo skupno tudi 118 metrov nove odbojne ograje in izvedlo 28 metrov poravnave stebrov kar je stalo okoli 4 tisoč evrov.

Hkrati so se na obvozni cesti preko pogodbenega vzdrževalca cest redno opravljala tudi vzdrževalna dela, ki so vključevala čiščenje kanalet, nanos in valjanje peska na makadamskem odseku Vene-Kladje in delne sanacije po neurjih v poletnem času.

Tudi v prihodnjih letih naj bi občina, kot obljubljajo,  znaten del proračunskih sredstev namenila ureditvi cestnih povezav v Podkraju, »saj želimo v skladu s potrebami krajanov asfaltirati tudi preostanek makadamskega cestnega odseka Vene-Kladje, ki ga v tem trenutku vsakodnevno uporabljajo prebivalci zgornjega Podkraja.«

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...