11.6 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siJaz tudiS tekom in hojo zbrali 959 evrov

S tekom in hojo zbrali 959 evrov

V zagorskem Evroparku so zasavski VDC-jevci tudi letos s 6. tekom in hojo za upanje otvorili ‘rožnati oktober’.

“Več kot 500 udeležencev je prijetno nedeljsko popoldne preživelo v druženju, teku, hoji in dobrodelnosti. Zbranih 959,01 evrov bomo namenili za nakup rehabilitacijskega pripomočka Motomed viva2,” so povedali v VDC Zagorje.

Drevo v rožnatih pleteninah

Poleg teka in hoje so v Evroparku potekale tudi delavnice, kot je samopregled dojk, merjenje krvnega sladkorja in pritiska, otroci so se na Mini Planici preizkusili kot skakalci, se sankali s Sankaški društvom Zagorska dolina, družili s konji Konjeniškega kluba Potoška vas in kužki Tačk pomagačk ter preizkusili novo pridobitev v Zagorju – Pump Track.

Ob 20 obletnici delovanja Združenja Europa Donna v Sloveniji so tako VDC-jevci kot lokalna skupnost združili rožnate niti za zdravje in z nastalimi pleteninami oblekli drevo v Evroparku, ki bo ves mesec mimoidoče opozarjal na pomen zgodnjega odkrivanja raka.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...