9.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. marca 2023
ZON.siAktualnoS semaforjem zaustavili nevarne divjake

S semaforjem zaustavili nevarne divjake

Nevarno križišče pri zagorskem Sparu bodo končno začeli urejati.

Krožišče ali semaforji?

Okoli tega vprašanja so se lomila kopja na zadnji seji občinskega sveta. A obveljalo je, da bodo namesto krožišča postavili semaforje, kar naj bi bilo, tako strokovnjaki, varnejša in cenejša rešitev. V vsakem primeru velik napredek, glede na to, da so na Direkciji RS za infrastrukturo pred manj kot enim letom trdili, da križišča sploh ni potrebno urejati (več o tem TUKAJ).

Še pred koncem leta

Po besedah zagorskega župana Matjaža Švagana naj bi semaforizacija razvpite zagorske črne točke, komaj pred 10 dnevi je v tem križišču voznik povozil pešca, stala okoli 450.000 evrov. Ker gre za regionalno cesto s povezavo na avtocesto, bosta stroške pokrili Direkcija RS za infrastrukturo in občina. Javno naročilo je že objavljeno, ponudbe izvajalcev sprejemajo do 6. oktobra, semaforji pa naj bi, je zagotovil Švagan, začeli delovati še pred koncem tega leta.

SORODNI ČLANKI:

Kritična črna točka, kmalu nov rondo

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Zaradi nočnih padavin na celotnem območju vodovoda Trbovlje prekuhavanje vode

Komunala Trbovlje obvešča, da bo zaradi okvare na vodovodu danes, 27. marca 2023, občasno prekinjena dobava pitne vode na območjih Prapreče-del in Potoška vas. Zaradi...
X