24 C
Trbovlje
torek, 28. septembra 2021
ZON.siAktualnoS prenovo bodo tudi poletni skoki enakovredni zimskim

S prenovo bodo tudi poletni skoki enakovredni zimskim

V mesecih, ko so tudi skakalci, zaradi vsem znanih razlogov »prizemljeni«, je smučarski klub Zagorje, Sekcija za skoke Kisovec ostal aktiven. V skladu z vladnimi ukrepi in uredbami so se treningi mladih skakalcev izvajali prilagojeno.

Najmlajšim selekcijam sta vestna trenerja Branko Baš in Zvone Pograjc pripravila sklop trenažnih vaj, ki so jih skakalci izvajali doma. Osnovni namen vaj je bil ohraniti in povečati fizično moč in stabilizacijo. Poleg tega so mladi skakalci z izvajanjem treningov krepili tudi svojo psihično stabilnost, ki je v teh težkih časih še kako pomembna. Skakalci starejših kategorij so po odobritvi Smučarske zveze Slovenije lahko izvajali treninge tudi v živo. Ob prilagojenem programu in doslednem izvajanju preventivnih ukrepov so imeli organizirane treninge na skalnicah ter v naravi.

Mojmir Pirnovar nam je zaupal: »Javnosti lahko sporočimo tudi veselo novico, da smo čas, ko skokov ni bilo mogoče izvajati, koristno porabili za prenovo naletnih površin.« Na največji napravi (K 50) so odstranili staro naletno smučino in jo nadomestili s kombinirano letno zimsko. Ob taki smučini bo prehod med zimsko in letno sezono skoraj neopazen. V poletni sezoni se bodo skakalci spuščali po keramični, v zimskem času pa v posebej hlajeni ledeni smučini. Gre za veliko pridobitev, ki je klub sam ne bi zmogel finančno pokriti, zato so jim na pomoč priskočili sponzorji.

»Kisovški orli smo pripravljeni in z nestrpnostjo pričakujemo prve tekme,« navdušeno zaključi Pirnovar.

Hkrati v svoje vrste vabijo vse mlade, starejše od 5 let, ki bi se radi preizkusili v smučarskih skokih. Ob ponedeljkih, sredah in petkih, med 17. in 19,. uro so na skakalnicah, dobrodošli.

Za nove uspehe kisovških orličev

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Janez Janša na “raufnk” ja, pred medije ne

Po tem, ko se je predsednik vlade Janez Janša v sklopu vladnega obiska že včeraj mudil v Zasavju in splezal na najvišjo zasavsko atrakcijo...