-- OGLAŠEVANJE --

S ponedeljkom v ZD Trbovlje znova le z zaščitno masko

-- OGLAŠEVANJE --

Od ponedeljka dalje bo v Zdravstvenem domu (ZD) Trbovlje znova obvezna uporaba zaščitne obrazne maske za vse paciente in zaposlene, so odločitev kot posledica vnovičnega širjenja okužb s koronavirusno boleznijo sporočili iz ZD Trbovlje. 

V ZD Trbovlje s tem ukrepom sledijo priporočilu strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje epidemije Covid-19, ki uporabo zaščitne maske svetuje v okoljih z večjim tveganjem za okužbo s koronavirusno boleznijo, kjer se zadržujejo osebe iz ranljivih skupin. V takšna okolja spada tudi zdravstveni dom, poleg teh pa še socialnovarstveni zavodi, vključno z domovi za starejše občane.

“Uporaba maske je eden izmed ukrepov, s katerim lahko prispevamo k obvladovanju širjenja okužbe s SARS-CoV-2. Za preprečevanje širjenja obolenja covid-19 in ostalih kapljično prenosljivih bolezni je priporočljivo hkratno izvajanje tudi ostalih ukrepov: da v primeru okužbe ostanemo doma, higiena kašlja in kihanja, pravilno umivanje rok, izogibanje dotikanju obraza (oči, nosu in ust), vzdrževanje medosebne razdalje in učinkovito prezračevanje zaprtih prostorov,” so še enkrat na vse ukrepe zoper širjenje okužb povzeli v ZD Trbovlje. 

SORODNI ČLANKI:

Znaki prehlada – premočna klima ali COVID-19?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zasavje: Pozitiven in mlad kolektiv vabi v svoje vrste

Vse to ponuja podjetje Dukart, ki ima že skoraj 20 letne izkušnje na področju razvoja in izdelave kartonske embalaže iz valovitega kartona. Podjetje je...
-- OGLAŠEVANJE --