5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoS pomočjo Trboveljčanov: Nekateri otroci danes prvič videli morje

S pomočjo Trboveljčanov: Nekateri otroci danes prvič videli morje

Danes se je 40 trboveljskih otrok skupaj s spremljevalci odpravilo na morje. V pomladni čistilni akciji so na trboveljski občini namreč obljubili, da bodo od vsake napolnjene vrečke namenili evro, za vsak kontejner pa 20 evrov. Vse to pa so namenili izletu otrok na morje. 

Občani Trbovelj so tako zbrali skoraj 300 vrečk odpadkov in napolnili 9 kontejnerjev in se približali cilju. Ta pa je bil odpeljati trboveljske otroke na morje. Ideja sprva planirana za junij, je bila izvedena danes skupaj z Društvom prijateljem mladine Trbovlje. Občina je primaknila še nekaj evrov in zjutraj so poln avtobus nasmejanih otrok odpeljali na enodnevni izlet na morje.

Zadovoljni z odzivom občanom in uspelo akcijo, na Občini Trbovlje obljubljajo, da bodo takšne akcije izvedli tudi v prihodnjih letih. Kot je povedala sekretarka DPM Trbovlje Lavra Izgoršek, ki koordinira današnji izlet je dan prekrasen. Morda sploh zato, ker so eni otroci danes prvič sploh videli morje.

 

Ena vrečka je 1 evro, en kontejner 20 evrov – poln avtobus otrok pa na morje

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...