2.3 C
Trbovlje
četrtek, 8. decembra 2022
ZON.siAktualnoRušitev paviljonov vse bližje, vizija prostora se vrača v čas pred letom...

Rušitev paviljonov vse bližje, vizija prostora se vrača v čas pred letom 1960

Sistematičnega odkupovanja lokalov ali bolje rečeno barak na Trgu revolucije se je lotila trboveljska občina pred šestimi leti, ko so organizirali tudi okroglo mizo z arhitektoma, ki bi območje približala času pred desetletji, ko je bil pri spomeniku revolucije velik odprt prostor. Več TUKAJ!

Prostor bolj podoben času pred letom 1960

Da bi globalno uredili trg in odprli prostor, tako kot je bil včasih, pred postavitvijo paviljonov leta 1960. Sprva so bili paviljoni postavljeni le kot začasna rešitev, ki pa se je obdržala vse do danes.

Prvi občinski odkup je bila prodajalna Peko, pri kateri je Občina uveljavljala predkupno pravico in ga leta 2017 dobila v last, nato pa nadaljevala z ostalimi objekti. Danes sta ostala le še končna objekta – trgovina s čevlji in živilska trgovina – kjer pa so pogovori že dodobra usmerjeni v prodajo trboveljski občini. Se spomnite, kako so se začele ideje o odkupih na Trgu revolucije – TUKAJ!

Županja Trbovelj, Jasna Gabrič

»Nakup vseh objektov pod hotelom je temelj, da lahko to območje sprojektiramo,« je prepričana županja Jasna Gabrič, ki poudarja, da prav premoženjska ureditev najtežji del in da je občina vložila veliko finančnih sredstev in napora v dogovore o odkupih na tem območju. Ne le paviljone, tudi trenutno zapuščene lokale neposredno pod hotelom Rudar je odkupila občina. Gabričeva pravi, da je šlo za taktičen nakup, saj bodo prostori po ureditvi celotnega območja ena od najboljših lokacij v mestu.

To bo jedro mesta

Ideja gre v smer, da se odpre trg, nastane prireditveni, družabni prostor, »to bo jedro našega mesta« še doda županja. S kupovanjem zemlje in objektov, enako velja za Klenovškovo hišo ob Delavskem domu, ki so jo v lanskem letu porušili in začasno na tem mestu uredili parkiršče, naj bi občina pridobila potrebna zemljišča v last in s tem odprla prostor za nove vsebine, da lahko nadalje arhitekti zrišejo vizijo mesta, ki se postopoma postavlja zadnjih nekaj let. Tako se je uredil denimo prostor pod Pošto in postopoma se bodo urejala območja po mestu.

Prvi korak za novo podobo Trga revolucije

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X