17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoRudniškega jaška kmalu ne bo več

Rudniškega jaška kmalu ne bo več

Rudnik Trbovlje – Hrastnik podira nekdanji rudniški jašek v Hrastniku. Kaj je še v načrtu za rušenje?

»Rušenje poteka v skladu s srednjeročnim programom in pa letnimi programi, ta rušitev je bila v programu za leto 2018, mi samo dokončujemo tisto, kar smo v letu 2018 pričeli,« pove likvidacijski upravitelj RTH, Jani Žlak. Po tem, ko se je v preteklosti še ugibalo, ali bi jašek želela brezplačno prevzeti občina Hrastnik, zdajšnji župan, Marko Funkl pravi, da po njegovih informacijah resnih namer po prevzemu tega objekta ni bilo. »Res da so bili narejeni načrti za določen turističen objekt, za katerega bi pa potrebovali privatnega investitorja,« pove Funkl. Šlo naj bi za idejno zasnovo hostla z dopolnilnimi turističnimi dejavnostmi.

Si pa na občini Hrastnik zdaj želijo, da bi nanje RTH z brezplačnim prenosom prenesel lastništvo nekaterih stavb in zemljišč, ki so pomembni za družbeno življenje v občini. »To so recimo prostori mladinskega centra in godbeni dom rudarske godbe,« pravi župan. Z RTH so se o tem že dogovorili, a dokler je RTH v likvidaciji, brezplačen prenos ni mogoč. To bo mogoče šele po koncu likvidacije, ko bodo objekti, ki jih RTH ne bo prodal, preneseni na državo, ta pa jih bo lahko dala občinam. V vmesnem času pa RTH stavb in zemljišč, ki si jih občine želijo za svoj nadaljnji razvoj, ne prodaja. Prodali bi jih le v primeru, če bi bil RTH finančno ogrožen.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X