-- OGLAŠEVANJE --

RTH: V letu 2015 le še 30 zaposlenih

-- OGLAŠEVANJE --

Usoda nekoč najpomembnejšega vira preživetja v Zasavja se počasi izteka. Rudniki premoga so se eden za drugim zaprli, še nekaj zasutij, sanacij in zasavski rudniki premoga bodo le še spomin.

Pred 60 leti je v jami delalo kar 7750 rudarjev. Januarja letos je 117 rudarjev dobilo odpovedi, 18 invalidov še čaka, da se jim izteče odpovedni rok. Do konca leta 2014 naj bi ostalo le še 90 zaposlenih.

2018 likvidacija družbe
Rudnik Trbovlje Hrastnik trenutno deluje na dveh lokacijah. Operativa je v Hrastniku, štabne službe, kot jih imenuje direktor Bojan Jelen, pa v Trbovljah.  Trenutno torej obratujejo na dveh lokacijah in, čeprav je direktor zagotovil, da dodatnih stroškov ni, razmišljajo o selitvi na eno, najmanjšo možno lokacijo.

Trenutno potekajo zapiralna dela v Jami Trbovlje. Likvidirajo objekte in zasipavajo, da ne bi kasneje prišlo do deformacij površine. V pripravi je zapiranje Savskega polja in, ko se bo Jama Trbovlje zaprla, se dela selijo v Jamo Ojstro, pod naselje Ana, kjer naj bi se zasipavanje začelo že letošnjo jesen, pojasnjuje Jelen.
Večja dela rudarje čakajo še v začetku prihodnjega leta ob likvidaciji drugega polja jame Ojstro, s katerim pa se bodo zapiralna dela tudi zaključila.

Obdobje 2016 – 2018
Sanacija površin trenutno stoji in je planirana po letu 2016, kot je predvideno v srednjeročnem programu, ki je bil sprejet aprila letos. Predvideno ciljno število zaposlenih do leta 2015 je 30. Na rudniku so za presežne delavce sprejeli tudi kadrovsko socialni program, ‘ki ni samo odpuščanje, ves čas delamo na prezaposlovanju’ pojasnjuje Jelen, ki kot pravi, ves čas išče investitorje za industrijske objekte, ki bi bili pripravljeni prezaposliti presežne delavce.

V sklopu kadrovsko socialnega programa se je v letošnjem letu 80 presežnih delavcev prezaposlilo, večina s premijo, tisti ki so šli v državna podjetje brez. Od tega se jih je 30 samozaposlilo, 14 prevzelo status kmeta, 16 prezaposlilo v državne družbe ter 20 prezaposlilo v zasebne družbe. Do konca leta 2015 naj bi na RTH ostalo le še 30 zaposlenih.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --