4.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoResnica na vrsti za urejanje

Resnica na vrsti za urejanje

Spomladi naj bi se začelo komunalno urejati območje Resnice v Hrastniku. RTH išče izvajalca del do 12. marca.

Izbrani izvajalec naj bi dela v sklopu druge faze opravil v šestih mesecih.

Uredili bodo stanovanjski del nad cesto

Gre za drugo fazo urejanja območja stare Rudniške kolonije, kjer naj bi se uredil stanovanjski del nad cesto. Predvidena je zunanja ureditev in postavitev komunalnih vodov. V tem sklopu naj bi uredili tudi 110 parkirnih mest, postavili transformatorsko postajo za električno oskrbo, med stanovanjskim delom in cesto pa naj bi uredili zelene površine z igriščem in peš poti.

Prva faza je izvedba ceste, druga faza je izvedba komunalne ureditve stanovanjskega dela nad cesto in tretja faza je komunalna ureditev proizvodno poslovnega dela pod cesto.

Za območje Resnice je izdelan ureditveni načrt, v katerem je predvidena rekonstrukcija ceste proti Blatom in Kalu, komunalna ureditev in priprava zemljišča za gradnjo poslovnih in stanovanjskih objektov. Nove objekte se bo priključilo na toplarno, postavili bodo tudi javno razsvetljavo. Območje bo razdeljeno na dva dela: zgornji del je namenjen večstanovanjski gradnji, spodnji del pa poslovni storitveni dejavnosti.

SORODNI ČLANKI:

Bo nastalo novo naselje z dvema blokoma, vrstnimi hišami, parkirišči, večnamenskim objektom …

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...