9.5 C
Trbovlje
sreda, 29. marca 2023
ZON.siAktualnoRekordno število pozitivnih dnevno, v Zasavju vse več PCR testov

Rekordno število pozitivnih dnevno, v Zasavju vse več PCR testov

Prvič do zdaj je bilo potrjenih več kot 5000 primerov okužbe z novim koronavirusom v enem dnevu. Tako so pokazali odvzeti brisi včerajšnjega dne na ravni celotne Slovenije. Raste tudi število testiranj. V prestolnici denimo komaj še dohajajo zaradi nepreglednih kolon ljudi, ki čakajo na PCR-odvzem, porast tudi v Zasavju, a zaenkrat obvladljivo.

Iz Zdravstvenega doma Hrastnik so nam dejali, da “se srečujejo z večjim številom testov PCR, vendar zaenkrat situacijo obvladujejo,” podobno tudi pravijo v Zdravstvenem domu Trbovlje, kjer “zaznavajo povečanje v primerjavi z obdobjem pred novim letom, nimajo pa s tem organizacijskih težav.” 

Nič kaj drugačno ni stanje v ZD Litija, je ponazoril Denis Kordež, strokovni vodja v zdravstveni negi in hkrati pooblaščena oseba za testiranja: “Tudi v ZD Litiji beležimo precejšen porast PCR testiranj, vendar smo delo organizirali tako, da lahko tako odvzeme kot tudi transport vzorcev zagotavljamo v skladu s Pravilnikom o izvajanju mikrobioloških preiskav na virus SARA-CoV-2.”

V bližnjih Radečah so v preteklem tednu spremenili urnik testiranja, in sicer so čas, ki je na voljo za hitre antigenske teste, za pol ure skrajšali – je pa ta oblika testiranja s prvim delovnim dnem novega leta na voljo vsakodnevno. Pri tistih, katerim je samotestiranje pokazalo pozitiven izvid, PCR teste izvajajo po novem vsakodnevno brez naročanja med 6.45 in 7.00.

SORODNI ČLANKI:

Okužbe povsod (spet) navzgor, najbolj opazno v Trbovljah

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

X