29.3 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoRekordni ponedeljek prinesel 67% pozitivnih testov

Rekordni ponedeljek prinesel 67% pozitivnih testov

V Trbovljah se število novih okužbe ne zmanjšuje, v zadnjih dveh tednih na covid vstopni točki v Trbovljah opažajo višje število pozitivnih izvidov.

Če odštejejo testiranja zaposlenih v ZD Trbovlje in oskrbovancev Doma, dnevno opravijo med 25 in 35 testov, poroča zdravnica Darja Logar. »Testiramo osebe z akutno okužbo dihal ali prebavil ter nepojasnjeno vročino oziroma slabim počutjem«, odstotek pozitivnih testov je povprečno 50 odstoten, natanko teden dni nazaj pa je bil celo 67 %. Izmed 34 opravljenih brisov jih je bilo pozitivnih 23.

»Številke nas skrbijo, zato apeliramo na vse, da dosledno upoštevamo vse ukrepe in skupaj pripomoremo k zajezitvi epidemije. Vsak sam in vsi skupaj lahko naredimo ogromno. Zavedamo se, da mnogi žrtvujemo veliko in se vsak dan odpovedujemo načinu življenja, ki smo ga bili vajeni prej.« v en glas občanom pravita trboveljska zdravnica in poveljnik Civilne zaščite Simon Las.

Ob tem še dodata, da naj se občani ne zbirajo, niti na prostem. Praznuje naj se v krogu ožje družine. Kar se tiče zaposlenih in delovnih mest pa naj pri delu delodajalci in zaposleni poskrbijo za varnost, organizirajo delovni proces tako, da bo čim manj nepotrebnih stikov med zaposlenimi.

Kljub temu, da se počutimo popolnoma zdrave, smo lahko vir okužb.

Tudi pri delu v skupini naj se uporablja pravilno nameščena maska in če se le da varnostna razdalja vsaj 2 metrov. »Opažamo, da pozabimo na te ukrepe med skupnimi malicami. Tudi skupne vožnje v službo so se izkazale za možen prenos okužbe.«

Glede na covid sledilnik (5. december) je v Trbovljah 124 aktivno okuženih občanov.

Zasavje: Tudi po 40 “drive in” testov na dan v naših občinah

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...