-- OGLAŠEVANJE --

Rekorder ob šolski poti peljal kar 84 km/h

Meritve hitrosti so na eni od lokacij med Vreskovim in Nasipi pokazale, da se kar 85 odstotkov voznikov omejitve 30 kilometrov na uro ne drži. Rekorder je sredi dopoldneva peljal kar 84 kilometrov na uro. In vse to na cesti, kjer otroci hodijo v šolo.

-- OGLAŠEVANJE --

“Na omenjenem območju živi veliko šoloobveznih otrok, ki so najbolj ranljivi udeleženci v prometu. Prav tako je območje gosto naseljeno, stanovanjski objekti so tik ob cesti, manjka pa tudi ustrezna varna infrastruktura za pešce,” pravijo na Občini Trbovlje, kjer so napovedali, da bodo bodo z novim šolskim letom uvedli območje omejitve hitrosti 30 kilometrov na uro v okolici OŠ Tončke Čeč.

Kot podlago za uvedbo omejitve hitrosti so na Občini navedli sistematično terensko zbiranje podatkov Komisije za prometno varnost v občini Trbovlje in pobudo občanov. Tako bodo dodatni ukrepi povezali dele, kjer je omejitev že uvedena in je bila, po besedah Občine, “sprejeta z odobravanjem”.

Na povezovalni cesti Trbovlje – Hrastnik in industrijski cesti do krožišča Sušnik bo omejitev hitrosti ostala 50 kilometrov na uro. Na nekaterih delih brez ustrezne infrastrukture bodo dodali pas za pešce na vozišču, s čimer želijo izboljšati varnost vseh udeležencev v prometu, posebej otrok, ki so najbolj ranljivi. “Aktivna pot v šolo je za otroke izrednega pomena. Je koristna, zdrava in zabavna, prav tako pa so otroci bolj zbrani in lažje sledijo pouku. Če gredo najmlajši predstavniki družbe v šolo aktivno, pa tudi starši prihranijo čas, ki bi ga sicer namenili vožnji v šolo. Z zgodnjim vključevanjem otrok v promet bomo namreč skupaj vzgojili odgovorne in samostojne posameznike. Raziskave na tem področju so pokazale, da si otroci želijo v šolo aktivno, zato je prav, da jim to tudi omogočimo – med drugim tudi tako, da bo njihova pot varnejša,” so sporočili iz Občine in obljubili, da bodo podrobnosti nove prometne ureditve predstavili pred začetkom letošnjega šolskega leta.

Sorodni članki:

POZOR: Od danes nov “ležeči policaj” v Trbovljah

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --