23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoRazpršilniki povečini nameščeni, kdo pa bo kril stroške?

Razpršilniki povečini nameščeni, kdo pa bo kril stroške?

Po vladnem odloku so morali upravniki večstanovanjskih stavb namestiti razpršilnike za razkuževanje rok, da bi bilo tveganje za širjenje okužbe z novim koronavirusom čim manjše. Razpršilniki morajo biti na voljo ob vhodu v stavbo in ob vhodu v dvigalo, če ga stavba ima.

Stanovanjsko podjetje Zagorje je že v torek namestilo razpršilnike v vse objekte, s katerimi upravlja (150 razpršilnikov). Za posamezni razpršilnik so odšteli med 20 in 25 evrov, uredili so tudi nosilce in stojala. Če se bo kje pokazala potreba po dodatnih razpršilnikih, jih bo Stanovanjsko podjetje Zagorje zagotovilo in namestilo. Direktor Stanovanjskega podjetja Zagorje Gregor Brinjevec je povedal, da so na ogledu že imeli tudi zdravstveno inšpektorico, ki je bila zadovoljna z njihovo hitro reakcijo.

Kdo bo nosil stroške razpršilnikov, bodo v Zagorju odločili na sestanku prihodnji teden, ko bodo tudi ocenili, koliko razkužila posamezna stavba porabi.

V trboveljskem podjetju Naše okolje so se odločili za razpršilnike, ki so pričvrščeni na steno. Za posameznega so odšteli 20 evrov, vse razpršilniki pa so namestili včeraj in se dogovorili tudi za dolivanje razkužila. Glede obračuna stroškov za naprave bodo počakali na odgovor Zbornice upravnikov Slovenije in se uskladili z ostalimi slovenskimi upravniki.

Tudi v SOP Trbovlje so na stavbe, ki jih imajo v upravljanju včeraj namestili razpršilnike. Odločili so se za lokalnega ponudnika razpršilnikov, cene nakupa le teh pa ne želijo razkriti: “Cena razpršilnikov je konkurenčna ceni razpršilnikov na trgu” je dejala Vesna Strakušek. 

Na hrastniški komunali, ki upravlja večino stavb v Hrastniku naj bi z nameščanjem zaključili danes. Naročili so 85 razpršilnikov ter kantice za dolivanje – za ene in druge so odšteli po 24 evrov. Strošek dobave, nakupa in namestitve bo bremenil lastnike, nadaljnja dolivanja pa uporabnike, so še sporočili s KSP Hrastnik.

Družba Spekter je v prvem koraku naročila 300 nosilcev za razpršilnike z razkužili. Razkužila so v celoti dobavljena, pove direktor Stane Sotlar, medtem ko nosilci prihajajo postopoma in se sproti nameščajo. Predvidevajo, da bodo v celoti nameščeni do konca tedna. “Strošek namestitve in dobave razpršilnika bo znašal nekaj manj kot 20 evrov na kos in bo bremenil lastnike v sorazmernem deležu lastništva v stavbi. Strošek naknadnega polnjenja razkužila pa bo bremenil uporabnike stavbe.”

V Trbovljah razkuževanje notranjih stopnišč, ograj …

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč