26.1 C
Trbovlje
petek, 23. julija 2021
ZON.siAktualnoRAZKRIVAMO: V Hrastniku že jutri - Karpo Godina, Želimir Žilnik in Sebastjan...

RAZKRIVAMO: V Hrastniku že jutri – Karpo Godina, Želimir Žilnik in Sebastjan Cavazza

Filmski ustvarjalci se bodo na temo delavskega filma ta konec tedna srečali v Hrastniku. Na najbolj odmevnem festivalu delavskega filma v tem delu Evrope. Prihaja Kamerat! Nina Kavzar iz mladinskega centra nam je zaupala, kdo vse bo že jutri revirskih krajih.

Raznolik program razdeljen na polne 3 dni

Tri dni pestrih dogodkov, ki bodo vključevali raznolik program za otroke in odrasle. Največja posebnost hrastniškega festivala bodo vsekakor lokacije predvajanih filmov – Vašhava, kompresorska postaja in rudniški rov.

Program vključuje 13 filmov razdeljenih v programske sklope. Filme pa dopolnjuje spremljevalni program z okroglimi mizami, pogovori ob filmih z domačimi in tujimi ustvarjalci, izobraževalne delavnice, pravno svetovanje za delavce, razstava …tokrat prvič bo rudniška strojnica zaživela kot Galerija Mašinhaus.

“Filmi so zastavljeni tako, da po ogledu pustijo nekaj. Nekaj za razmislek. Je pa tematika delavska in v Zasavju se lahko z vsebino več kot poistovetimo,” je v predstavitvi programa dejala Nina Kavzar. Nikakor pa ne gre le za ogled filma, z izbiro spektakularnih destinacij je vse skupaj pravo doživetje. “Testno smo v začetku meseca na ogled filma v jamo peljali slovenske novinarje. Čeprav so vedeli, kje bodo, je bilo presenečenje nepopisno.”

KAMERAT je prvi in edini festival delavskega filma v Sloveniji. Prijatelje kulture, filma in dostojnega dela je navdihnila stavka delavcev vseh panog v Hrastniku, ki so leta 1934 zahtevali in si izborili boljše pogoje dela.

V bogatem spremljevalnem programu je v soboto, 3. julija dopoldan animirani film za otroke, sledijo delavnice. Ker na ta dan praznuje tudi Hrastnik, bo popoldanski film Vašhava (ob 16. uri) predvajan seveda v vašhavi na ogled brezplačno. Za vse ostale filme so karte po simbolični ceni na voljo na www.mojekarte.si.

Že jutri bodo v Hrastniku filmsko industrijo predstavila tri slavna imena filmskega sveta: Sebastjan Cavazza, Želimir Žilnik in Karpo Godina. 

Simon Tanšek: “To je izziv, to je adrenalin. In v tem uživam.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...