11.9 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoOborožite se s potrpežljivostjo, spomladi začnejo razkopavati

Oborožite se s potrpežljivostjo, spomladi začnejo razkopavati

Od cementarne do križišča Sušnik ter od Petrola do trgovine Lidl bo letos pomladi potekala temeljita obnova dotrajane trboveljske vpadnice. Potrebna bo potrpežljivost voznikov.

“Načrtujemo, da se bodo dela izvajala v poznih pomladanskih mesecih. Zaenkrat še ne moremo reči, kako dolgo bodo trajala. Tudi prometna ureditev med samo gradnjo še ni predvidena, zanesljivo pa se bomo trudili, da bo promet potekal, kar se da nemoteno,” pravijo na občini Trbovlje.

Za obnovo rezervirali 350.000 evrov

Trenutno občina pripravlja projektno dokumentacijo: “Ker gre za resnično obsežna dela, investicijska vrednost obnove regionalne ceste še ni znana. V proračunu je občina Trbovlje za obnovo rezervirala 350.000 evrov. Koliko bo primaknila država, bo znano po pridobitvi konkretnih ponudb in podpisu sofinancerskega sporazuma.”

Vzporedno z obnovo cest se bodo na odsekih obnavljali hodniki za pešce, avtobusna postajališča, varovalne ograje ter komunalna in energetska infrastruktura – k sočasni gradnji je občina že pozvala upravljalce komunalno energetskih vodov.

Drevored pred STT

Pred objektom Strojne tovarne Trbovlje namerava občina urediti ozelenitev kot drevored v betonskih koritih, med katerimi bodo umeščene klopi. Vmesni odsek ceste od križišča Sušnik do bencinskega servisa Petrol bo zajet v posebnem projektu.

“Seveda je obnovo cest nemogoče izvajati tako, da nevšečnosti ne bi bilo, zato že danes pozivamo vse voznike in druge uporabnike k strpnosti in zavedanju, da bo vpadnica v Trbovlje po obnovi neprimerno lepša, uporabnejša, predvsem pa varnejša,” še pravijo na občini Trbovlje.

Dela tudi v Bevškem

Spomladi se bo začela tudi gradnja avtobusnega postajališča pri Mesečini ter pločnik in del ceste. Država bo v ta namen prispevala 325.580 evrov. Pogodbo so pred dnevi že podpisali naročnik Direkcija RS za infrastrukturo, sofinancer občina Trbovlje in izvajalec CGP Novo mesto.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...