V dolino jim je predolga za bankomat

0
40

Prebivalci Terezije si želijo bankomat, saj se veliko starejših občanov težko odpravi v dolino do bankomata pri ‘okrogli hiši’ ali pri Delavskem domu Trbovlje. Postavili bi ga lahko v stavbi trgovine Market Špik, so predlagali in se po pomoč obrnili na občinski svet.

V krajevni skupnosti Fric Keršič je 2.730 prebivalcev, imajo trgovino, pošto, vrtec, dom upokojencev, frizerja in stanovanjske objekte. A to bank, na katere je občina Trbovlje poslala pobudo za postavitev bankomata v Koloniji 1. maja, ni prepričalo.

Na Tereziji je veliko starejših občanov, ki težko pridejo do bankomata.

Izgubo bi jim morala kriti občina

Tako banka NLB kot Addiko Bank ne razmišljata o širjenju mreže bankomatov. V prihodnjem letu zagotovo ne bodo postavili novega bankomata, so odgovorili tudi na Unicredit Banki Slovenije.

“Na podobno pobudo smo se že odzvali in bankomat postavili v stavbi občine Trbovlje, ki pa nima zadostne frekvence dvigov, ki bi pokrivali visoke stroške vzdrževanja bankomata,” odgovarjajo v Delavski hranilnici. Bi pa bili v Delavski hranilnici pripravljeni razmisliti o postavitvi bankomata, če bi jim občina Trbovlje krila morebitno izgubo. Za tovrstno sodelovanje se je, pravijo, odločilo že več slovenskih občin.

Za odstrel še 3-je bankomati NLB

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here