6.8 C
Trbovlje
sobota, 8. maja 2021
ZON.siAktualnoZa odstrel še 3-je bankomati NLB

Za odstrel še 3-je bankomati NLB

Največja slovenska banka NLB je pred kratkim odstranila prvi zasavski bankomat, ki je bil v stavbi občine Trbovlje.
banner

Priložnost v bančni ‘luknji’ je takoj izkoristila Delavska hranilnica, ki je na istem mestu sredi aprila postavila svoj bankomat. ‘V občini Trbovlje imamo tako 2 bankomata, v občini Hrastnik in Zagorje pa po enega’ je pojasnila Sonja Medved direktorica zagorske podružnice Delavske hranilnice.

Odstranjevanju bankomatov NLB-ja pa tako še ni konec. Kot pravijo v službi za korporativno komuniciranje na NLB, bodo odstranili še 3 bankomate. In sicer, predvidoma v Hrastniku na Cesti 1. maja, v Zagorju na Cesti Zmage ter v Trbovljah na Savinjski cesti. Omenjeni bankomati so po mnenju predstavnikov NLB v bližini drugih bankomatov, ‘tako da storitev komitentov NLB še vedno ostaja na razpolago’ obljubljajo.

Na območju Zagorja, Trbovelj in Hrastnika je strankam na voljo 15 bankomatov NLB, od tega 5 v Hrastniku, 5 v Trbovljah in 5 v Zagorju.

Zakaj umik?
Takšna odločitev je padla, ‘zaradi podpovprečnega števila opravljenih transakcij in neposredne bližine NLB bankomata’. Enostavno povedano, od bankomatov ni bilo zaslužka. V NLB-ju namreč redno spremljajo profitabilnost bankomatske mreže in skušajo optimizirati mrežo bankomatov, ki šteje preko 600 enot. To ‘je stalen proces, ki ga banka izvaja nekaj zadnjih let in ga bo izvajala tudi v prihodnje’ so še dodali v ljubljanski banki.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...