2.5 C
Trbovlje
sreda, 30. novembra 2022
ZON.siAktualnoPrvič na zagorski Cilenci peta etapa slovenske dirke SloEnduro

Prvič na zagorski Cilenci peta etapa slovenske dirke SloEnduro

Ta konec tedna, natančneje v nedeljo, bo v Zagorju peta dirka v seriji SloEnduro 2022. Tokrat prvič na progi gorskokolesarskega parka Cilenca Trails. 

Andraž Grum

Kolesarsko društvo Zagorska dolina bo po lanskoletni uradni otvoritvi parka Cilenca Trails in prvi uspešni sezoni, gostilo peto dirko v seriji SloEnduro 2022 za slovenski pokal v disciplini enduro. Z organizacijo prve dirke po progah zagorskega parka se tako v seriji SloEnduro odpira novo prizorišče tekmovanj, ki bo po besedah organizatorjev postalo stalnica na koledarju dirk tudi v prihodnjih sezonah, navdušeno poroča Andraž Grum iz kolesarskega društva, ki v nedeljo pričakuje med 160 in 250 tekmovalcev.

Osrčje Zasavja bo tako na zadnjo nedeljo v mesecu juniju gostilo tekmovalce iz cele Slovenije in sosednjih držav, ki se bodo pomerili za odločilen set točk v letošnji sezoni SloEnduro. Dirka SloEnduro Cilenca bo kot ena izmed dveh v seriji potekala kot enodnevno tekmovanje, kar pomeni, da bosta tako trening kot tudi dirka sama organizirana ter izpeljana na isti dan. Prijave na dirko so možne preko spletnega portala Prijavim.se, odprte bodo do četrtka, 23. 6. 2022.

Udeležba na dirki je brezplačna za spremljevalce in gledalce. Začetek treninga za tekmovalce je predviden ob 9. uri, medtem ko se uradni del dirke oziroma tekmovanja začne ob 12. uri. Zaključek dirke pa je odvisen od števila prijav.

Prizorišče s prijavami, pričetkom in koncem bo v Evroparku, nasproti poligona Pumptrack.

Ob lanskem odprtju smo posneli tudi VIDEO:

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mala “tovarna”, kjer uporabniki VDC-ja ročno izdelujejo čudovita darila

V Zagorju, tam na robu mesta, v prijetnem centru imajo tudi svojo malo "tovarno". Tam uporabniki VDC-ja ročno izdelujejo unikatne izdelke, ki so uporabni,...
X