-- OGLAŠEVANJE --

Prvič na tej lokaciji in: “Odziv je bil fantastičen”

Velik organizacijski zalogaj pod okriljem Zasavske ljudske univerze je včeraj v Hrastniku pod imenom Parada učenja združil vse generacije. In, da človek ne sme postati le privesek stroja, je v govoru na odru izpostavil minister Luka Mesec.

-- OGLAŠEVANJE --
Polona Trebušak, direktorica ZLU

Tokrat dogodek, ki sicer poteka tudi po drugih slovenskih krajih, v Hrastniku prvič. Direktorica Zasavske ljudske univerze Polona Trebušak je bila zelo vesela pobude hrastniškega župana za postavitev 29. Parade učenja v Hrastniku, kjer se je odzvalo neverjetno število društev, zavodov, šol, ustvarjalcev in nastopajočih. “Odziv je bil fantastičen,” je navdušeno dejala in zagotovila, da bodo s pripravo tovrstnih dogodkov nadaljevali tudi naprej. “Dogodek je del kampanje, v kateri ozaveščamo ljudi, kako pomembno je znanje in da to ni samoumevno.”

@zon.si_zasavskenovice

Več kot 40 organizacij, nešteto nastopajočih …na Paradi učenja 2024 v Hrastniku💪 #zon #zasavje #zasavskenovice #hrastnik #paradaucenja @Neža Šabanovič Grmše @marusamo4

♬ Get Ready – Steve Aoki Vocal Radio Edit – 2 Unlimited

Marko Funkl, župan Občine Hrastnik

Gostitelj in častni pokrovitelj Marko Funkl je prepričan, da je “znanje visoko na lestvici naših prioritet, kot družba pa ga moramo postaviti še višje.” Da je tokrat dogodek, ki združuje številne Zasavce v imenu vseživljenjskega učenja potekal v Hrastniku, gre zasluga prav županu, saj je prepričan, da morajo tovrstne vsebine zasavske učne ustanove krožiti po vseh krajih regije.

 

Človek mora ostati človek in ne le privesek stroja

Minister za solidarno prihodnost, Luka Mesec

Dogodek, ki je zaradi nestanovitega vremena potekal v športni dvorani Hrastnik je s svojim obiskom počastil še minister za solidarno prihodnost Luka Mesec. V svojem govoru je izpostavil tri stvari: “Prvič, človeka je skozi zgodovino oblikovalo znanje in je to še danes tisto, kar človeka najbolj odlikuje. Drugič, pomembno je medgeneracijsko sodelovanje. Veliko stvari je bilo včasih boljše kot danes in ne potrebujemo vedno znova odkrivati, ampak le vprašati starejše.” In pod tretjo točko je minister izpostavil še danes popularno umetno inteligenco. “Stavimo na to, da bo počasi umetna inteligenca vse postorila namesto nas. Kaj pa bo ostalo od človeka? Človek mora ostati človek in ne le privesek stroja – prav na to spominjajo tudi dogodki, kot je današnji,” je svojo misel zaključil Mesec.

FOTOGALERIJA:

FOTOGALERIJA: Rdeča nit Parade učenja 2022: Zdrav duh v zdravem telesu

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --