-- OGLAŠEVANJE --

Prvi kandidat za jesenske volitve znan

-- OGLAŠEVANJE --

Prvi kandidat v Zasavju za Državni svet je znan. Da bo kandidiral niti ni presenečenje, saj je to javno povedal že v sredini poletja.

Kandidaturo Matjaža Švagana, ki je že 5 let sedel na svetniškem mestu, so vsi prisotni svetniki podprli. Švagan je bil v dosedanjem mandatu član interesne skupine lokalnih interesov, član komisije za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter član komisije za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

VEČ TUKAJ: Dogovor Zasavcev za volitve v Državni svet je padel v vodo, ker je svojo besedo “pojedel” Vili Treven!

Elektorje, čigar glas bo odločilen pri izboru novega državnega svetnika so prav tako volili na zadnji zagorski seji.

FOTO: dz-rs.si

Poleg treh članov županove liste Zagorje gre naprej Marije Ribič, Vlada Poredoša in Iva Klančišarja bo elektorica še Desusova Anica Ule Maček.

Volitve v Državni svet bodo 22. novembra letos. V Hrastniku je najverjetnejši kandidat, ki bo stopil ob boku Švaganu Marko Funkl iz Liste Naš Hrastnik. Kdo bo v Trbovljah kandidat nismo uspeli izvedeti, županja Gabričeva je že zagotovila, da kandidirala ne bo.

Državni svet (DS) ima 40 članov, ki so nosilci socialnih, gospodarskih, poklicnih in lokalnih interesov. Sestavljajo ga: 4 predstavniki delodajalcev, 4 predstavniki delojemalcev, 4 predstavniki kmetov, obrtnikov in samostojnih poklicev, 6 predstavnikov negospodarskih dejavnosti in 22 predstavnikov lokalnih interesov. Ustava DS uvršča na drugo mesto državnih organov, le ta pa lahko Državnemu zboru (DZ) predlaga sprejem zakonov, daje mnenje o zadevah, za katere je pristojen DZ, zahteva, da Državni zbor pred razglasitvijo kakega zakona o njem še enkrat odloča ali zahteva preiskavo o zadevah javnega pomena.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Litija – Zagorje: Jutri NE bo popolne zapore ceste

Popolna zapora ceste Litija - Zagorje je za jutri odpovedana. Ob sobotah je sicer od 7.30 do 17. ure pri galeriji Šklendrovec napovedana popolna zapora...
-- OGLAŠEVANJE --