0.5 C
Trbovlje
četrtek, 20. januarja 2022
ZON.siAktualnoPrvi bager na kolesarski stezi Primoža Rogliča, v petek že zapora ceste

Prvi bager na kolesarski stezi Primoža Rogliča, v petek že zapora ceste

V Zagorju se je včeraj začela finančno največja in ena najbolj zahtevnih investicij v zgodovini zagorske občine. Simbolično je z bagrom zakopal v traso kar sam zagorski župan. 

Ob tem je Matjaž Švagan poudaril, da se veseli začetka ene največjih naložb v zgodovini Občine Zagorje ob Savi, ki je finančno v večji meri podprta s sredstvi Ministrstva za infrastrukturo in Kohezijskega sklada Evropske unije. Občina bo namreč dobila okoli 5 milijonov evrov sofinancerskih sredstev, preko 2 milijona evrov pa bo zagotovila iz občinskega proračuna.

Nova kolesarska steza bo nadaljevala obstoječo kolesarsko stezo v Zagorju in bo po zaključku gradnje z obstoječo dolga kar okoli 10 kilometrov, kar bo predstavljalo najdaljšo kolesarsko stezo v tem delu Slovenije. Na lokalni cesti Zagorje-Čolnišče bo zaradi del od petka, 14. januarja 2022, dalje postavljena polovična zapora cestišča, promet bo potekal izmenično enosmerno.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Bo 127 Trboveljčanov namesto neprofitne plačevalo tržno najemnino?

Najemniki Spektrovih stanovanj so se znašli v negotovosti: so še naprej upravičeni do subvencije neprofitne najemnine ali jim bo pripadala zgolj subvencija tržne najemnine?...
X